Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇELİK: ‘‘ÜMRANİYE BELEDİYESİ AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARDA VATANDAŞLAR ARASINDA AYRIM YAPIYOR’’

  • İstanbul Gündemi
  • 28.04.2020 - 22:38

CHP Ümraniye Belediye Meclis Grubu adına bir açıklama yapan CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkanvekili Avukat Filiz Öztürk Çelik, ‘‘ Tüm dünya ile beraber olağanüstü dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde bir kısım AK Parti meclis üyesi Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımlar konusunda Ümraniyeli vatandaşlar arasında bir ayrıma giderek CHP meclis üyeleri tarafından bildirilen vatandaşlara yardım yapılmaması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Üstelik bu ayrıştırmayı “ her parti kendi fakirine yardım etsin “ söylemi ile de devam ettirmiştir. Anlaşılan odur ki AK Parti Ümraniye Meclis üyeleri iktidar olmanın şehvetine yenilmiş ve böyle cümleler kurma hadsizliğini kendilerinde bulmuştur. Ve yine anlaşılan o dur ki, İBB yenilgisi sonrası “yarın” korkusu Ümraniye AK Parti meclis üyelerini ele geçirmiştir. Bu ifadeler siyaset değil düpedüz düşmanlıktır.’’ ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ‘‘ÜZÜLEREK TARİHE NOT EDİYORUZ’’

Buna benzer bir olayın tekrarlanmamasını temenni ettiklerini söyleyen Çelik, ‘‘Demokrasilerde siyaset rekabet zemini üzerinde kurgulanarak yapılır. Fakat burada rekabetle beraber mutlak bulunması şart olan diğer bir hususta nezakettir. Bizler nezaketin, şartlar ne olursa olsun siyasi arenada asla vazgeçilmemesi gereken bir vasıf olduğunun bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat ne yazık ki, bir kısım AK Parti Ümraniye ve aynı zamanda İBB Meclis üyeleri siyasetin olması gereken bu yönünden uzaklaşarak Ümraniye siyasetinde bir çürüme yaşanmasına sebebiyet vermiştir. CHP grubu olarak bu tip siyaseti tükenmekte olan bir siyasal hareketin hezeyanları olarak yorumluyor ve üzülerek tarihe not ediyoruz. ‘’ dedi.

‘‘AK PARTİ MECLİS ÜYELERİNİ PARTİ AYRIMI YAPMAKSIZIN VATANDAŞLARI KUCAKLAMAYA DAVET EDİYORUZ’’

CHP Ümraniye Belediye Meclis Grubu adına bir açıklama yapan CHP Ümraniye Belediye Meclis Grup Başkanvekili Avukat Filiz Öztürk Çelik açıklamasını şöyle tamamladı: ‘‘100 yıllık parti geleneğimiz adına CHP grubu olarak siyaseti günlük olarak değişken ve kişisel ihtiraslarımıza yenilerek değil ilkeli ve ahlaklı olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile yapıyoruz. Siyaseti vatandaşa hizmet etmek olarak görüyoruz. 

Öyle ki, Ümraniye halkının faydasına olan her şeye AK Parti Grubu ile beraber ortak olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bununla beraber Ümraniye halkının ayrıştırılmasına ve AK Parti’ye oy vermeyen vatandaşlarımızın ötekileştirilmesine de asla ama asla izin vermeyeceğiz. Siyasette bu şekilde yaklaşımları, ayrıştırıcı dili, Ümraniye ortak paydasında buluşulamamasını yadırgıyor ve şiddetle kınıyoruz. Nasıl ki vergiler toplanırken parti ayrımı yapılmıyorsa hizmet üretirken de aynı anlayışla hareket edilmesi gerektiğini tekraren ifade ediyoruz.

Gün Siyaset yapma günü değil gün dertte ve tasada ortaklaşma ve birlik olma günüdür. Tüm Ümraniye AK Parti Meclis üyelerini şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışına uygun şekilde, eşit yurttaşlık bilincini içselleştirmiş olarak Ümraniyeli vatandaşlarımızı bu zorlu günlerde parti ayrımı yapmaksızın kucaklamaya davet ediyoruz.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.