Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BUSE NİL ÇETİN: ‘‘WHATSAPP ARTIK REKLAM GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK’’

  • İstanbul Gündemi
  • 15.05.2020 - 11:14

Sosyal medyayı aktif kullanan 3,81 milyar insanın yarısından fazlasının kulladığı Whatsapp’a getirilen bir yeniliği kullanıcıları üzeceğini kaydeden Buse Nil Çetin, ‘‘Hepimizi neredeyse en sık kullandığı online mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a kullanıcıları üzen bir yenilik geliyor. Popüler mesajlaşma uygulamasında ‘Durum’ sekmesinde reklam gösterilecek. Bu şu demek oluyor,artık arkadaşlarınız ile mesajlaşırken uygulama içerisinde karşınıza reklam çıkabilcek.’’ diye konuştu.

WhatsApp’ın Facebook’a satılmadan iki sene önce kullanıcılara platformu gelir amaçlı kullanmamak ve kullanıcı verisi toplamamak adına söz verdiğini hatırlatan Çetin şu bilgileri paylaştı: ‘‘Ancak görünen o ki Facebook çatısı altında bulunan WhatsApp, kullanıcılara verilen sözü tutmayarak yeni bir değişiklik gerçekleştiriyor, Fakat Facebook çatısı altında devam eden WhatsApp ile 2012’de ‘reklamsızlık ve veri toplamayan uygulama’ sözü veren WhatsApp maalesef şu an aynı stratejilere sahip değil.

WhatsApp reklam planları Hollanda’da düzenlenen Facebook Pazarlama Zirvesi’nde yapılan bir sunumda ortaya çıktı. Bu sunum daha sonra Twitter’da paylaşıldı.Toplantıdan sonra paylaşılan fotoğraflara göre, reklamlar Instagram Hikâyeleri arasına yerleştirilen reklamlar gibi görüntülenecek. WhatsApp Durum kısmında görünecek olan reklamlar, eğer çok fazla bu kısmı kullanmıyorsanız sizi rahatsız etmeyecektir. Bu yüzden reklam tasarımının çok fazla rahatsız edici olmadığı düşünülüyor. Yani, kullanıcılar herhangi bir reklam kesintisi olmadan uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.’’

     

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.