Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bilimin Kalbi Eyüp Sultan'da Attı

  • İstanbul Gündemi
  • 27.05.2015 - 12:26
Eyüp Belediyesi ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen Bilim Şenliği'nde öğrencilerin hazırladığı birbirinden ilginç bilimsel eserler hayranlık uyandırdı.
Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 1. Bilim Şenliği” Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü'nün katılımıyla Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlendi.
Eyüp'te bulunan 20 okulun katıldığı şenlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladığı 150 eser sergilendi. Birbirinden ilginç ve zeka ürünü eserler şenlik alanını gezen vatandaşlar tarafından hayranlıkla izledi.Sergilenen projeler arasında TÜBİTAK'ın düzenlediği etkinlikler ile Küçük Hayaller Büyük Projeler” ve Bu Benim Eserim” gibi yurt çapında düzenlenen etkinliklerde sergilenmiş projeler bulunuyor.
ŞAMPİYON ROBOT GÖREV BAŞINDA
Bu arada şenlikte en çok ilgiyi çeken eserlerden biri de Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin robotu oldu. "9'uncu Uluslararası Robot Yarışması"nda temalı kategoride Türkiye 1'incisi olan robot, Eyüp Sultan Meydanı'nda şov yaptı. Çanakkale Zaferi'nde yaşananların kurgulandığı şovda Seyid Onbaşı'nın top mermisini topa yüklemesinden, Nusret Mayın Gemisi'nin Çanakkale Boğazı'nı mayınlamasına kadar bir çok olayı canlandıran robot büyük alkış aldı.
ROBOTLAR SUMO GÜREŞİ YAPTI
Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Türkiye genelinde 534 okul arasında 32. olan mini sumo robotlar ise yaptıkları sumo güreşi ile izleyenleri eğlendirdi.
TARİH EYÜP SULTAN'DA CANLANDI
Şenliğe katılan bazı okulların öğrencileri ise bilim ve teknolojiyi tarihe uyarlayarak, tarihte yaşanmış bazı olayları bilimsel olarak yeniden canlandırdılar. Gümüşsuyu Ortaokulu öğrencilerinin Ayakkabıları Isıtıyorum” isimli projesi de ilgi çeken projeler arasında yer aldı. Bu proje soğuk havalarda ayakkabıya yerleştirilen bir düzenek sayesinde ayaklarınızı soğuktan korumayı veya ıslanan ayakkabılarınızı kolayca kurutmayı amaçlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.