Dolar 32,4883
%0.13
Euro 34,8228
%0.29
Altın 2.489,920
%1.12
Bist-100 9.535,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BEŞİKTAŞ'TA YENİ YIL BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ!

  • İstanbul Gündemi
  • 03.12.2019 - 17:16

Beşiktaş Belediyesi bu yıldan itibaren geleneksel hale getireceği ‘Yeni Yıl Buluşması’nın ilkini gerçekleştirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve eşi Derya Akpolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe dini liderlerin yanı sıra Türkiye’de yerleşik dini cemaat vakıflarının temsilcileri ile çok sayıda ülkenin başkonsolosu, fahri konsolosu ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı. Ev sahibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve eşi Derya Akpolat misafirlerini kapıda karşıladı. Buluşma kapsamında tüm katılımcılar, yeni yıl için birlik, beraberlik ve barış mesajları verdi.

ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA BARIŞ TEMENNİSİNDE BULUNDU

Beşiktaş Belediyesi, farklı kültürleri yüzyıllardır içinde barından Beşiktaş’ta anlamlı bir etkinlik düzenleyerek bu yıldan itibaren gelenekselleşecek olan bir yeni yıl buluşması organize etti. Ruhani liderler başta olmak üzere Türkiye’de yerleşik dini cemaat vakıflarının yönetim kurulu yöneticileri, 60’a yakın ülkenin başkonsolosu ve diplomatik misyon temsilcisinin katıldığı etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi. Dini liderler, kanaat önderleri ve tüm katılımcılar yeni yıl buluşmasında ülkemizde ve dünyada barış temennisinde bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Lideri Başepiskopos Levon Zekiyan, Türkiye Süryani Ortodoks Cemaati Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Ermeni Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan, Ermeni Patrikhanesi Patriklik Kaymakamı Temsilcisi Üst Rahip Tatul Anuşyan, Türkiye Hamambaşlığı Temsilcisi Rav Yeuda Adoni, Türkiye Süryani Katolik Cemaati Patrik Vekili Korepiskopos Orhan Çanlı ve Keldani Kilisesi Ruhani Reisi Monsenyör Ramzi Garmou’nun yanı sıra birçok önemli isimin katıldığı anlamlı etkinlikte Boğaziçi Gençlik Korosu sahne aldı.

AKPOLAT: ‘‘BEŞİKTAŞ’IN FARKLI KÜLTÜRLERİ BULUŞTURAN YAPISINI KORUYARAK KENTİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAYA KARARLIYIZ’’
Açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, semtin tarihi ve kültürel dokusuna değindi. Başkan Akpolat, “Beşiktaş’ın Ortaköy gibi pek çok semtinde farklı kültürlerden Türk, Rum, Ermeni ve Yahudi topluluklar ve farklı inançlar yüzyıllardır bir arada yaşamıştır. Biz tarihi ve kültürel mirasımızın esas hazinelerimizden biri olduğunun farkındayız. Bunun sadece bizim değil, hepimizin, insanlığın ortak mirası olduğu bilinciyle, Beşiktaş’ın farklı kültürleri buluşturan yapısını koruyarak kentimizi geleceğe taşımaya kararlıyız. Biz kimliklerimizdeki farklılıkların birer siyaset malzemesi olmadığını biliyoruz. Tersine, bu çeşitlilik Beşiktaş’ı daha barışçıl bir ev yapıyor. Beşiktaş Belediyesi olarak kimliğine bakmadan ilçemizde yaşayan herkese eşit hizmet götürmeyi vazifemiz biliyoruz. Biz Beşiktaş’ta farklılıklarımızın yarattığı zenginliği ortak bir değer olarak kabul ediyor ve benimsiyoruz. Bizim Beşiktaş hayalimiz, herkesi kucaklayan ve herkesin kendi potansiyelini gerçekleştirmesine imkân veren bir kent yaratmaktır. İstiyoruz ki Beşiktaş çok net bir şekilde; kadın dostu, çocuk dostu, yaşlı dostu, engelli dostu, herkesin dostu ve dünyanın dostu bir kent olsun. İstiyoruz ki Beşiktaş, farklı toplumlar ve topluluklar arasında köprüler kuran bir kent olsun. Bu hislerle 2019’u noktalarken 2020’nin tüm dünyamıza ve ülkeme barış, huzur, refah getirmesini, sizlere ve ailelerinize sağlıklı, mutlu ve neşeli günler yaşatmasını diliyorum.” dedi.

BARTHOLOMEOS: ‘‘BİRBİRİMİZİN DERTLERİNE DERMAN OLUP BİRLİKTE GÖZYAŞI DÖKMEYE, BİRLİKTE GÜLMEYE İHTİYACIMIZ VAR’’

Ardından kürsüye çıkan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve eşi Derya Akpolat’a böyle bir buluşmada ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ettikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “Her yeni yıl, yeni umutları, yeni bir başlangıcı ifade eder. 2020 yılının bu açıdan farklı olmasını sağlamak biz fanilerin elinde. Gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz var. Birbirimizin dertlerine derman olup birlikte gözyaşı dökmeye, birlikte gülmeye ihtiyacımız var. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ vizyonu bize yol göstermeye devam ediyor.”

Etkinlik boyunca sahne alan Boğaziçi Gençlik Korosu ise her dilden birbirinden güzel parçaları seslendirerek performansıyla yeni yıl buluşmasına renk kattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.