Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BEŞİKTAŞ’TA SOKAK HAYVANLARI İÇİN STERİL VE KORUNAKLI MAMA KAPLARI YERLEŞTİRİLDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 04.05.2020 - 11:55

Dış etkenler nedeniyle plastik kaplarda bozulan mamaların kapları yenilenerek, daha steril ve korunaklı olan mama kaplarıyla değiştirildi. Yeni tasarlanan mama kapları ilçenin pek çok noktasına yerleştirildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası Türkiye’de de sıkı tebdirler alınmaya başladı. Bu tedbirler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta Ramazan Bayramı’na kadar her hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı kamuoyuyla paylaşıldı. İnsanların sokaklara çıkamayacak olması en fazla sokakta yaşayan canlıları etkiliyor. Bu kapsamda zor durumda olan ve temel ihtiyaçları daha da artan sokak hayvanları için belediye ekipleri yoğun bir çaba gösteriyor. Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri salgın süreciyle birlikte çalışmalarını artırarak her gün ilçenin birçok noktasına su ve mama bırakıyor. Ekipler kısırlaştırma, aşılama ve tam donanımlı sokak hayvanları ambulansı Mobivet ile tüm hizmetlerine devam ediyor. Sokak hayvanları için örnek çalışmalar gerçekleştiren Beşiktaş Belediyesi bu süreçte bir yeniliğe daha imza attı. Yağmur, çöp, toz, toprak gibi dış etkenler nedeniyle kirlenerek bozulan mamalar için daha korunaklı su ve mama kapları tasarladı. Olumsuz hava koşularından etkilenmeyen yeni su ve mama kapları Beşiktaş’ın pek çok önemli noktasına monte edildi.

BAŞKAN AKPOLAT: ‘’KORUNAKLI SU VE MAMA KAPLARI PROJEMİZİ CAN DOSTLARIMIZ İÇİN HAYATA GEÇİRDİK’’

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sokak hayvanları için yeni tasarlanan korunaklı su ve mama kaplarıyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; ‘’ Can dostlarımız için dağıttığımız mamaların yağmur, çöp ve toz toprak gibi dış etkenler nedeniyle kirlenip bozulmasının önüne geçmek için, Beşiktaş genelinde belirli noktalara korunaklı su ve mama kapları yerleştirdik. Böylece hem can dostlarımızın aç ve susuz kalmasının hem de mama israfının önüne geçeceğiz’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.