Dolar 32,3772
%0.19
Euro 34,9877
%-0.22
Altın 2.326,030
%0.24
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BEŞİKTAŞ DOLMABAHÇE’DE YÜZBİNLER ATATÜRK’Ü ANDI!

  • İstanbul Gündemi
  • 10.11.2019 - 14:44

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 81. ölüm yıldönümünde Türkiye’nin bütün illerinde çeşitli etkinliklerle anılıyor.  Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yılda yüzbinlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde Dolmabahçe Sarayı’na akın etti. Genci, yaşlısı, çoluk, çocuk ellerinde Türk Bayrakları ve kırmızı karanfillerle Atatürk’ün son nefesini verdiği odayı ziyaret edebilmek için saatlerce uzun kuyruk oluşturdu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da hayat durdu. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Dolmabahçe’de düzenlenen resmî törene katılarak Atatürk’ün son nefesini verdiği yatağa çiçek buketi bıraktı.

AKPOLAT: ‘‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRK DEVLETİNİ DÖNÜŞTÜREN BİR DEVRİMCİYDİ’’

Tören sonrasında 10 Kasım’ın Beşiktaş için çok önemli olduğunu belirten Başkan Akpolat şu ifadeleri kullandı: ‘’ Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yılı vesilesi ile buradayız. Hayata gözlerini yumduğu mekândayız. Bu bizim Beşiktaş’taki sorumluluğumuzu arttıran bir durumdur. Nasıl ki 16 Mayıs’ta Atatürk Bandırma Vapuru ile yola çıkarken Beşiktaş’tan yola çıktı ise burada hayata gözlerini yummuş olması da bizim bu sorumluluk duygumuzu pekiştiriyor. Mustafa Kemal Atatürk iyi bir siyaset adamı, iyi bir kumandan, Türk devletini dönüştüren bir devrimciydi. Bağımsızlığına düşkün, kendi kaderini kendisi tayin eden, halkın iradesine ve egemenliğine inanan bir milleti silah arkadaşları ile birlikte yola çıkararak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Bizlere düşen görev; bu emaneti en iyi şekilde gelecek nesillere taşımaktır. O sorumluluk duygusu ile bugün akşam saat 23.00’a kadar sürecek etkinlikler ile Atamızı anıyoruz.” dedi.

Öte yandan Beşiktaş Belediyesi de sabahın ilk ışıklarından itibaren Barbaros Meydanı’na ve Dolmabahçe Sarayı’nın ön kısmına dev ekranlar kurarak Atatürk’ün arşiv görüntülerini paylaştı. Yine Dolmabahçe’ye uzanan ağaçlı yol boyunca Atatürk’ün kendi sesinden özel dinletiler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.  Saatler 18.30’u gösterdiğinde ise, Barbaros Meydanı’ndan gökyüzüne süzülecek olan ışık hüzmesi Ata’mızın ölümsüzlüğünü temsilen tüm gece boyunca Beşiktaş’tan İstanbul’u aydınlatacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.