Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ VÜCUT ANALİZİ VE DİYET PROGRAMI

  • İstanbul Gündemi
  • 16.04.2015 - 23:57

Sağlık alanında geliştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Küçükçekmece Belediyesi, Ücretsiz Beslenme Danışmanlığı” hizmetinin startını verdi.

Beşyoldaki Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde üç doktor ve bir diyetisyenle hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi, son yıllarda artış gösteren obezitenin önlenmesi adına önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi.

OBEZİTEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sağlık işlerinden sorumlu Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, bu önemli çalışmayla Küçükçekmeceli vatandaşlara ücretsiz beslenme danışmanlığı ve diyetisyen hizmeti sunduklarını ifade ederek, obeziteyle mücadele kapsamında önemli bir mesaj verdi.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi, medeni durum, biyolojik faktörler ve beslenme alışkanlıkları ile sigara ve alkol tüketimi, fiziksel aktivitelerin azlığı gibi davranışsal faktörler obeziteye davetiye çıkarıyor” diyen Dr. Güllüçayır, bu doğrultuda belediye bünyesinde sağlıklı beslenme programı başlattıklarını dile getirdi.

ÜCRETSİZ VÜCUT ANALİZİ VE DİYET PROGRAMI

Obezitenin son yıllarda yüzde 10 ila 40 arasında arttığını ifade eden Dr. Güllüçayır, Bu hizmeti vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde üç doktor ve bir diyetisyen ile hizmet vermekteyiz. Başvuran vatandaşlara ücretsiz vücut analizi ve diyet programını yazılmaktadır” diyerek, metabolik problemi saptanan hastalara doktor kontrolünde gerekli tıbbi yönlendirmelerin de yapıldığını ifade etti.

Diyetisyen Aslı Bilgiseven ise hastaların muayene sırasında öncelikle vücut analizlerini yaptıklarını ve ölçüleri doğrultusunda enerjisine uygun diyet programı uyguladıklarını da dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.