Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN GENÇ HALKA VERDİĞİ BİR SÖZÜ DAHA TUTTU

  • İstanbul Gündemi
  • 05.05.2015 - 19:17

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Mahalle Dernekleri ve Kooperatifleri'ne verdiği Bir dahaki meclis toplantısında önergenizi sunacağım” sözünü yerine getirdi. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

Sarıyer Mahalle Dernekleri ve Kooperatifleri Birliği tarafından Sarıyer Belediye Meclisi'ne sunulan 2 sayfalık önerge, 2981 sayılı yasa ile alakalı bölge halkının kamu idareleri nezdinde oluşmuş ve oluşacak problemlerde hukuki güvenceden yoksun yerleşimlerde hayatını sürdüren vatandaşların lehine sonuçlanması yönünde büyük önem teşkil ediyordu.
 
Halk 4 Mayıs sözünü aldı, önerge 4 Mayıs'ta meclise geldi
 
9 Nisan 2015 tarihinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde, Sarıyer Belediyesi ve temsilciler heyeti arasında gerçekleştirilen ve 2981 sayılı yasanın kaldırılmasının 3 yıl süreyle ertelenmesine dair gerçekleştirilen çalıştayın ardından hazırlanan önergenin 4 Mayıs 2015'te yapılacak ilk meclis toplantısında gündeme alınacağı konusunda söz veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mecliste sevgi gösterileriyle karşılandı. Önergenin oy birliğiyle kabulünün ardından dışarda bir basın açıklaması yapan mahalle temsilcileri, Başkan Genç ve Sarıyer Belediyesi Meclisi üyelerine teşekkürlerini sundu, birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceklerini bildirdi.
 
Yasanın iptali halkın gücü ile ertelendi
 
Kamuoyunda Afet Yasası olarak bilinen ve 2981 sayılı Düzenlenmiş ve tasdik edilmiş olan ıslah imar planlarının uygulanmasında, inşaat ruhsatı verilmesine ilişkin şart ve şekilleri tespite, belediye ve mücavir alanlar içinde belediyeler, dışında valilikler yetkilidir.” maddesine karşı bu yasayı kaldırmayı içeren 6306 sayılı yasaya karşı birleşen, İstanbul ve İzmir dahilinde toplam 51 mahalleden oluşan birlik adına Ankara'ya giderek yasanın 3 yıl ertelenmesini sağladı. 

Yanımızda olanı da olmayanı da bizzat göreceğiz”
 
Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen en kalabalık meclis toplantısı olarak güne damgasını vuran toplantıda, söz konusu önerge dahil toplam 12 madde kabul edildi. Haklarımızdan yana olanı da, olmayanı da bizzat gidip göreceğiz” sözleriyle toplantıya gelen yurttaşlar, Başkan Genç'in söz verdiği tarihte önergeyi meclise taşımasından ve önergenin meclisten oy birliği ile geçmesinden duydukları mutlulukla salondan ayrıldılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.