Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN YILDIRIM, MUHTARLARLA CANLI YAYINDA BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 13.07.2020 - 15:47

Muhtarlarla canlı yayında  bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kazım Karabekir ve çevresindeki mahallelerle ilgili imar sorunu konusunda, “Hiç kimse endişe etmesin. Bize güvenmeye devam etsinler. Hep beraber sizlerle birlikte bu problemleri aşacağız inşallah” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Hekimbaşı Av Köşkü’nden gerçekleştirilen ‘Muhtarlar Soruyor Başkan Yıldırım Cevaplıyor’ isimli programda dokuz mahallenin muhtarı ile bir araya geldi. Programa Altınşehir Mahalle Muhtarı Dursun Ali Yıldız, Çakmak Mahalle Muhtarı Ayhan Köle, Elmalıkent Mahalle Muhtarı İbrahim Demiral, Esenkent Mahalle Muhtarı İsmet Taş, Esenşehir Mahalle Muhtarı İsa Zeybek, Tatlısu Mahalle Muhtarı Cezmi Temur, Tepeüstü Mahalle Muhtarı Mürsel Güleryüz, Yukarı Dudullu Mahalle Muhtarı Ziya Doğan katıldı. Tantavi Mahalle Muhtarı Nurdan Tanyol ise annesinin sağlık sorunları nedeniyle programa video konferans yolu ile katıldı. Programda mahallelerin sorunları ele alınırken, Başkan Yıldırım muhtarların yönelttiği soruları yanıtladı.

BAŞKAN YILDIRIM: ‘‘TEDBİRLERİ KALDIRDIK, İNŞAATLARIN ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLDUK’’

Kazım Karabekir Mahallesi ve çevresindeki mahalleleri kapsayan toplam altı mahallede bulunan imar problemi ile ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Elmalıkent önemli bir mahallemiz. Kazım Karabekir’in türevleri diyelim, altı tane mahalle. Bir tanesi de İnkilap Mahallesi’nin yarısı, beş buçuk aslında. Tabi planlar sizin de söylediğiniz gibi bundan önce daha doğrusu 2B problemi orada hallolmuş. 2B tapuları çıkmış orada. Bir kısım yerde de yüzde 10-15 yerde de biliyorsunuz bir sorun var. Biz de müdahil olarak belediyemiz olarak, bir arsa satın almak suretiyle. Öbür türlü mahkemeye müdahil olamıyorsunuz tabi, çünkü taraf değilsiniz. Yüzde 15’lik  kısımla alakalı süren bir mahkeme var. O davanın inşallah neticelenmesi ile de 2B’lik kısım tamamlanmış olacak. Diğerlerinde de zaten bir problem yok. Hatta biz gelir gelmez o müdahillikle diğer mahallelere konulan tedbirleri kaldırdık, inşaatların önünü açmış olduk.” dedi.

Göreve gelir gelmez bu bölge ile alakalı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “İmarları koruyarak biz zaten gelir gelmez çalışmaları yaptık. Böyle bir şeyi düşünüyorduk. Teknik üniversitemizle birlikte yeni planlar yaptık. Adalar çok değişmiyor, yollarda belki, yolların meylinde bir takım değişiklikler olabilir ama işin ana ruhu herkesten kesinti olarak yüzde 25’in kesilmesi meselesi var. İster yeşil alanda kalsın ister donatının diğer alanlarında kalsın veya imar parselinde kalsın, herkes aynı haklardan istifade edecek. Bunun böyle bilinmesi lazım. Biz yeni planlarda da bu haklarımızı koruyoruz. Aynı hakları, çünkü bunu daha önce ilan etmiştik.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeleri anlatan Başkan Yıldırım, “Çok hızlı bir şekilde buraya gireceğiz. Planları bir an evvel geçireceğiz. Hazırlığımızı yapıyoruz. Burada mühim olan ada bazlı planların yapılarak, Ümraniye’de diğer mahallelerde maalesef donatı alanları eksikliği var. Bunlar neler. İşte otoparklar eksik yani 300 metrekare bir arsanız olduğunda altına otopark yapma imkânınız yok. Yeşil alanlarımız yok. Biz mesela yeni planda bölük pörçük olan yeşil alanları bir araya toplayarak bölge parkları yapacağız, beş dönüm, on dönüm. Bunlar da daha faydalı bir hale gelecek. İnsanlar daha rahat edecek. Burası bu planlarla birlikte inşaata da hızlı bir şekilde başlayacağız TOKİ ile birlikte. Çok hızlı bir şekilde başlayarak daha önce konuştuğumuz bin konutluk projeyi de hayata geçireceğiz ki, insanların da burada örnek bir projeyi görmesi lazım.” diye konuştu.

‘‘1 MİLYON 200 METREKARE YEŞİL ALANIMIZDAN YARARLANABİLECEĞİZ’’

Vatandaşların daha sağlıklı bilgi almasını sağlamak ve birli kirliliğini önlemek amacıyla yakın zamanda bir danışma ofisinin kurulacağını vurgulayan Başkan Yıldırım, “Bu bölgede yüz elli bine yakın bir nüfus yaşıyor. Bizim Ümraniye 710 bin nüfusa sahip son rakamlara göre. Biz bu nüfusun artışını bu yoğunluklarla devam edip, inşaatlarla dışardan insanları getirmeye devam edersek Ümraniye yaşanmaz bir yer olur. Ümraniye planları yeniden yapılsa, sıfır bir yer olarak kabul etseniz en fazla 450 bin nüfusu yaşatırsınız. Ama biz 710 bin nüfusa sahibiz. Hepimiz de bu sıkıntıları çekiyoruz. Otopark problemimiz var, okul problemimiz var, yeşil alan problemimiz var. Allahtan orman alanlarımız var da işte Ümraniye Millet Bahçesi’ni yaptık, insanlar orada nefes alıyor. Orası 7/24 bir yaşam merkezi haline gelmiş oldu. Bunlarla birlikte Trabzon Park ve Dudullu’daki Osmangazi korumuzu da tamamladığımız da  1 milyon 200 metrekare yeşil alanımızdan yararlanabileceğiz. Bu da bizim için bir avantaj.

Yani Kazım Karabekir yoluna giriyor. Hiç kimse endişe etmesin. Bize güvenmeye devam etsinler. Hep beraber sizlerle birlikte bu problemleri aşacağız inşallah. Tapumuz hallolmuş, imarımız var. O imardan iptal edilen mesele sadece bir teknik mesele. O teknik meseleyi de hızlı olsun diye Şehircilik Bakanlığı ile çözüp yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.