Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN POYRAZ'DAN İFTİRALARA SERT ÇIKIŞ!

  • İstanbul Gündemi
  • 12.07.2020 - 22:34

ÜÇ DÖNEMDİR AÇIK ARA SEÇİM KAZANIYORUZ ÇÜNKÜ MİLLETİN EMANETİNE ASLA İHANET ETMEDİK

Çekmeköy Belediyesi’nin 2019 Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü Temmuz Meclisi Üçüncü Birleşimi’nde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, araç ihalesi iftiralarına cevap verdi. Yasal olarak hiçbir dayanağı olmadığı halde ihaleye giren firmanın teklifi ile kazanan firmanın teklifini karşılaştırarak, yasadan hiç bahsetmeden sadece rakamları sunan ve çarpıtılmış bilgileri basına vererek karalama kampanyası başlatanlara belgelerle cevap veren Başkan Poyraz, “İddialarınızda olduğu gibi hakkıyla kazanılmış ihaleyi kazanan firmadan usulsüzce alıp, başka bir firmaya vererek milletin emanetine ihanet etmişsek şerefsiziz, namerdiz. Ama bu belgelerden haberdar olup, durumun bizden değil yasadan kaynaklandığını bildiğiniz halde bize iftira attıysanız siz şerefsizsiniz, namertsiniz,” dedi.

Çekmeköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı Üçüncü Birleşimi sosyal mesafe kuralları nedeniyle Çekmeköy Nikah Salonu’nda yapıldı. Çekmeköy Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu ve Bütçe Kesin Hesap gündemi ile toplanan birleşime Birinci Meclis Başkan Vekili Şenol Alan başkanlık yaptı. Şahıslar ve gruplar adına yapılan faaliyet raporu değerlendirme konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Oylamada, 2019 Yılı Faaliyet Raporu ve 2019 Yılı Bütçe Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

İftirayı Atan Namerttir

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bütçe denetim komisyonu adına konuşmaların yapıldığı birinci oturumda söylenen yalanlara değinerek, ”Haksızlık ve hukuksuzluk varsa, bu milletin emanetine ihanet etmişsem, harama el uzatmışsam şerefsizim namerdim. Yok bu hassasiyetimi bildiğiniz halde ihalede usulsüzlük yaptığım gibi bir iftirayı bilerek attıysanız siz şerefsizsiniz, namertsiniz. Üç dönemdir kimsenin kalbini kırmadan, eksiklerimizi söyleyerek, eleştirilerek temiz bir siyaset yaptığımız bu meclis çatısı altında atılan ve basına yansıtılan bu iftirayı kabul etmiyorum. Daha ağır konuşacaktım ama Cuma olması nedeniyle vazgeçtim. Ben haysiyetim için yaşarım, bu iftirayı atan özür dileyene kadar Allah’ın selamını vermeyeceğim, onun selamını almayacağım.” dedi.

 Haksızlık Yapıldığı İddia Edilen Firma İBB İhalesinden de Elenmiş

Olayın aslını anlatan Başkan Poyraz, durumu şu sözlerle açıkladı: “Düşük teklif verdiği halde kabul edilmediği söylenen firmaların teminat mektubu yok, bütün evrakları fotokopi. Bizde haksız yere elendiği söylenen Ağaoğlu Danışmanlık  16 Aralık 2019 tarihinde yapılan İBB araç ihalesine girmiş. Aynı bizde olduğu gibi teminat mektubu olmadığı ve evrakları eksik olduğu için elenmiş! Açın videoları izleyin. Ne diyelim şimdi kamuyu zarara uğrattın Ekrem Bey istifa et mi diyelim! Bize gelince yandaş firma denilen Akmercan grubu, 12 Mart 2020 tarihinde İBB iştiraki İSKİ’den milyonluk ihale almış! Başkanınıza yandaş mı diyeceksiniz?”

Sokakta Birbirimizin Yüzüne Bakabilelim

Başkan Poyraz, “2009 yılında 336 oy farkla kazandık. Daha sonraki seçimlerde on  binlerce oy fark attık. İktidarda olan birinin kazanma şansı daha da düşüktür ama biz her seferinde farkı katladık. Bunu da bize verdikleri emanete sahip çıkarak onların sevgisini ve saygısını kazanarak yaptık. Çekmeköylü hemşehrilerim hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüğümü biliyor.  Benim en büyük kazanımım Çekmeköy halkı oldu. Müdürlerim burada her toplantıda söylerim milletin bir delikli kuruşunu bile ziyan ederseniz, çocuklarınıza haram yedirmeye niyetlenirseniz, bununuzdan fitil fitil gelsin derim. Benim Elhamdülillah helalinden kazancım var. Ben o kazanca haram bulaştırarak, benim ve ailemin hem bu dünyasını, hem öbür dünyasını yakacak kadar akılsız değilim,” dedi.

 

Başkan Poyraz sözlerine şöyle devam etti: “Ben de insanım, eksiklerim muhakkak olur. Çalışmalarımızda eksik gördüğünüz yerleri mutlaka söyleyin, düzeltelim. Bunları bizim yüzümüze söyleyip, eleştiren herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun derim. Bu benim son dönemim. Çekmeköy halkı için bu süre içinde ilçemize en güzel şekilde hizmet vereceğiz. Bu çalışmalarda mesai arkadaşlarımın ve bu çatı altındaki meclis üyelerinin de emeği var. Önemli olan buradaki görevlerimiz bittiğinde yolda karşılaştığımızda birbirimize selam verebilelim, temiz siyaset yapalım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.