Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN ÖZTEKİN'E ÜNİVERSİTELİLERDEN YOĞUN İLGİ

  • İstanbul Gündemi
  • 07.10.2019 - 13:16

Kendisi de aynı zamanda bilgisayar mühendisi olan Belediye Başkanı Öztekin, teknoloji tabanlı belediyeciliği ve kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarını katılımcılara anlattı. Hafta sonu olmasına rağmen üniversiteliler seminere yoğun ilgi gösterdi. Salona sığmayan öğrencilerin bir bölümü semineri dışından takip etti.

Teknoloji tabanlı belediyecilik hizmetleri arasında birçok projeyi yakın gelecekte hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Öztekin çalışmalarını şu şekilde sıraladı: Akıllı belediyecilik uygulamaları, akıllı çağrı merkezi, her mahalleye iletişim ofisi, hizmetlerin mobil olarak anketle değerlendirilmesini sağlayan mobil nabız uygulaması, 4-11 yaş arası çocuklara kodlama öğretecek eğitim platosu, uzay evi projesi, youtuber ve vloggerlara özel ücretsiz stüdyo, siber güvenlik hizmetleri, teknolojik otopark çözümleri, akıllı şehir mobilyaları...

ÖZTEKİN: ‘‘YAPILMASI İSTENEN HİZMETE KAĞITHANE‘DE VATANDAŞ KARAR VERİYOR’’

Yaklaşık 1 saat süren seminerde Başkan Öztekin, vatandaşın talep ve önerilerine göre hizmet üretmenin önemine de vurgu yaptı. Öztekin, ‘‘Vatandaş her daim sizi yanınızda görmek istiyor. Eğer çalışmalarınızı vatandaşla birebir görüşerek planlarsanız daha verimli sonuç alırsınız. Biz mümkün olan her çalışmamızda vatandaşlarımızın talep ve önerilerini değerlendirerek ilerliyoruz. Bir diğer ifadeyle, mahallesine, sokağına yapılmasını istediği hizmete Kağıthane‘de vatandaş karar veriyor. Bu da vatandaşla belediye-devlet arasındaki bağı güçlendiriyor. Vatandaş kendisini yalnız hissetmiyor. Zaten bizim asli görevimiz de bu.‘‘ diye konuştu.

Seminerin ardından Başkan Öztekin, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve ‘Hükümet ve Liderlik Okulu‘ Başkanı Burak Küntay ile bir araya gelerek Kağıthane’yi ve projelerini konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.