Dolar 32,5797
%0.1
Euro 34,9041
%0.11
Altın 2.437,290
%0.3
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN ÖZKAYA: ‘‘ATAŞEHİR’DE ÜYE SAYIMIZI 60 BİNE ÇIKARMA GAYRETİNDEYİZ’’

  • İstanbul Gündemi
  • 17.07.2020 - 18:49

Ataşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarını değerlendiren Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Meclis AK Parti Grup Başkanvekili M. Naim Yağcı, faaliyet raporu ve denetim raporunun da yer aldığı gündem maddeleri görüşmeleri ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

ÖZKAYA: ‘‘ATAŞEHİR BELEDİYESİ YETERLİ VE ZAMANINDA SAĞLIK DESTEĞİ VERMEDİ’’

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmet Emin Özkaya, Ataşehir Belediyesi’nden koronavirüs salgını sürecinde yeterli ve zamanında sağlık desteği alamayan vatandaşlara kendilerinin destek verdiğini kaydetti.

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

15 Temmuz hain darbe girişimine de dikkat çeken ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün önemine vurgu yapan Başkan Özkaya, “Tarih boyunca bu millet hainlerle karşı birlik olarak, bu hareketleri durmuşlardır.” dedi.

Danıştay’ın kararından sonra Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla bir başka güzelliğin yaşandığını belirten Özkaya, 24 Temmuz’da vatandaşların hep birlikte namaz kılacağını hatırlattı.

‘‘ATAŞEHİR’DE VATANDAŞLARA YARDIM ELİMİZİ UZATTIK’’

Pandemi sürecinde hükümetin kararları doğrultusunda Ataşehir’de vatandaşlara yardım elinin uzatıldığını kaydeden Başkan Özkaya şöyle konuştu: “Ataşehir’de Ramazan ayı olmasından dolayı Ramazan ayı desteği hizmetimizi vatandaşımıza ilettik. Vefa Destek Grubumuzun da hizmetleri oldu. Ataşehir’de Ramazan ayı olmasından dolayı Ramazan ayı desteğimizi hizmetinizi son durum 6 binin üzerinde haneye destekte bulunduk. 65 yaş üzerindeki vatandaşlara destekte bulunduk.”

Başkan Özkaya pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların da ihtiyaçlarının karşılanması için destek olduklarının da altını çizdi. Özkaya, ‘‘Bu süreçte kaymakamlığımız ve Vefa Destek Grubu ciddi desteklerde bulunduk vatandaşlarımıza. Bu süreçte üzüldüğüm nokta, Belediyemizin biraz eksik kalması.” dedi.

Pandemi sürecinde yeni normalleşmede maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak tedbirli olunmasının gerektiğine işaret eden Başkan Özkaya, koronavirüs salgını ile mücadelede tedbirlere ve kurallara uyulmasının önemine dikkat çekti.

‘‘ATAŞEHİR’DEKİ AİLEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYORUZ’’

Koronavirüs salgını sürecinde ara verilen üye çalışmalarına tekrar başladıklarını belirten Özkaya, “Göreve geldiğimizde 50 bin seviyesine çıkardığımız üye sayısını 60 bin seviyesine çıkarma gayretlerimiz devam ediyor. Ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle teşkilatımız, üyelerimizi arayarak, iletişim kurarak Ataşehir’deki ailemizi büyütmeye devam ediyoruz.” dedi.

‘‘SEÇİMİN SONUCUNA BAKMAKSIZIN VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİK’’

İmar İskan Blokları dönüşümü ile ilgili alışmaları da aktaran Başkan Özkaya, “Seçim döneminde bizim vaatlerimiz arasında yer alan ve bir aşamasına daha tamamladığımız Yenişehir mahallemizdeki İmar İskan Bloklarımızın dönüşümü ile alakalı sözümüzü, seçimin sonucuna bakmaksızın verdiğimiz sözü yerine getirdik. Hem Bakanlığımız hem Toplu Konut İdaremiz, oradaki vatandaşımızın da neredeyse tamamına yakınının birlik içerisinde hareket etmesi ile birlikte buradaki çalışma bir aşamaya getirdik.” diye konuştu.

‘‘VATANDAŞLARIMIZI SAĞLIKLI KONUTLARLA BULUŞTURACAĞIZ’’

Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de konuşan Başkan Özkaya, “Bölgede muvaffaktalar tamamlandı. Tam şu an itibarıyla tapuda devirler devam ediyor. Cumhurbaşkanlarımızın kararnamesi ile bölge riskli alan ilan edilmesi sürecini bir parçasıydı. Bazı işlemlerin daha hızlı yürütülmesi, belediye muafiyetlerin elde edilmesi anlamında bunu da gerçekleşmiştir olduk. Vatandaşlarımızı daha sağlıklı konutlarıyla buluşturmuş olacağız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.