Dolar 32,5034
%0.29
Euro 34,5447
%0.15
Altın 2.495,650
%0.5
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN ÖZCAN’DAN KAYYUM ATAMALARINA SERT TEPKİ

  • İstanbul Gündemi
  • 27.08.2019 - 15:50

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan‘ın görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına sert tepki gösterdi.

ÖZCAN: ‘‘BU ÜLKEDE SEÇİME GİRMEK SERBEST AMA SEÇİLMEK YASAKLANMIŞTIR’’

Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanları’nın görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasının demokrasiyle izah edilemeyeceğini belirten CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan, ‘‘Bu ülkede seçime girmek serbest ama seçilmek yasaklanmıştır. Daha 4 ay önce birilerinin emrindeki kurumlar tarafından bile ‘aday olmaları uygundur’ belgesi verilen, haklarında kesinleşmiş herhangi bir dava bulunmayan Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları’nın görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle izah edilemez ve asla kabul edilemez.’’ diye konuştu.

Belediye başkanlarının seçimle gelip seçimle gideceğine ifade eden Özcan, ‘‘Bu yapılan Milli iradeyi hiçe saymaktır. Demokrasiyi tüketmeye çalışmak, otoriteyi mutlak güç yapma çabasıdır. Demokrasilerde tek çare, demokrasi içinde sorunları çözmektir.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.