Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN KAVUNCU KONGREDE YENİDEN ‘VARIM’ DEDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 07.07.2020 - 00:15

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, ‘‘Allah’ın bana verdiği bu bedeni ve ruhu sizlerle birlikte bu kutlu davada yol yürüyerek memleketim için İstanbul İl başkanlığında bu hizmeti tekrar görmeye talibim. 25 yıldır AK Parti iktidarı tarafından yönetilen Millet İttifakı olarak yaptığımız ittifakla değişmez denileni değiştirenlerle yol yürümek için tekrar adayım.’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren Başkan Kavuncu, ‘‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyen var başkanlık sistemi diyen var; ama biz ona tek adam sistemi diyoruz. Parlamento adeta kontrolünü yitirmiş, ülkenin tüm kurumları partizanca siyasallaştırılmış, Diyanet bile, ki tarihinde hiç olmamıştır. Kimliğine ve siyasal duruşuna göre insanlar muamele görüyor. Özgür ve bağımsız basın susturulmuş, Murat Ağırel gibi cesurca yazan bağımsız gazeteciler tutuklanmış halde. Sesimizi duyurmaya çalıştığımız, elimizde kalan birkaç iletişim platformundan biri olan sosyal medyanın akıbeti bile belli değil. Dünya’nın en fazla genç işsizlik oranı maalesef Türkiye’de.’’ şeklinde konuştu.

KAVUNCU: ‘‘AKŞENER’İN SAÇININ TELİNE ZARAR GELSİN, KÜRŞAD’IN KIRK ATLISI OLURUZ’’

İYİ Parti’nin kuruluş sürecini hatırlatan Başkan Kavuncu, “Bilsinler ki; Genel başkanımızın saçının teline zarar gelsin, Kürşad‘ın kırk atlısı oluruz! Bunu herkes çok iyi bellesin! İYİ Partimiz, işte böyle bir ortamda kuruldu. Bin bir emekle, bin bir özveriyle. Türkiye‘de cinsiyetçilik üzerinden kadına yapılan bin bir türlü eziyete inat, cesur bir kadın tarafından kuruldu İYİ Parti. Meral Akşener‘in yaktığı ateşle kuruldu. Cesurlar, İYİ‘ler tarafında kuruldu” diye konuştu.

‘‘AKŞENER’İ İLK KADIN CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ’’

Türkiye’nin en cesur ve tek kadın lideri olan Meral Akşener ile kutlu davada yol yürümek için tekrar aday olduğunu söyleyen Kavuncu, ‘‘Bu ateşi İstanbul’ da yakacağımıza olan inancımdır, tekrar aday olmak istemem. Tüm Türkiye’nin İstanbul’da şahlanacağına olan inancımdır tekrar aday olmak istemem ve hepsinden önemlisi, önümüzdeki ilk genel seçimlerde Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanını İstanbul’ dan Ankara’ya gönderme arzusu ile aday olmak istiyorum.’’ şeklinde konuştu.

‘‘ASKER DELEGE KALMAMIŞ’’

İstanbul’da tüm ilçeleri gezdiğini ve hemen hemen tüm delegelerle, ilçe başkanlarıyla her şeyi açık ve şeffaf bir şekilde konuştuklarını kaydeden Başkan Kavuncu, ‘‘Ne gördüm biliyor musunuz? İstanbul‘da ‘asker delege‘ diye tabir edilecek tek bir delege kalmamış. Büyüyoruz, güçleniyoruz arkadaşlar. Demokratikleşiyoruz.’’ dedi.

“BEL ALTI SİYASET YAPANI PARTİLİ SAYMAM”

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın 688 delegesi olduğunu ifade eden Başkan Kavuncu şöyle devam etti: ‘‘Sonuç ne olursa olsun güçlü kadrolar çıkar, kazanan İstanbul olur. Kongreye kadar olan süreci kongre bittiği gün sabah birinizin yüzüne bakacak, hukuku korumayı bilecek şekilde yürütürsek o zaman bu kongre hem partimize hem ülkemize güç getirir, kalite getirir. Birbirimizin yüzüne bakacak hukuku koruyamazsak bu yarışı bu rekabeti yürütemezsek o zaman bu kongreden hayırdan çok şer çıkar. Geçen kongrede ben kalbimden gelen şöyle bir cümle kurmuştum; dava arkadaşlarıma karşı kazandığım başarıyı zafer saymam. Çok açık söylüyorum bu sefer diyorum ki siyasi rekabet ve hırs uğruna iftira atanı, bel altı siyaset yapanı partili saymam’’

ERSİN BEYAZ DA ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ersin Beyaz da geçtiğimiz haftalarda, İstanbul İl Başkanlığı’na talip olduğunu açıklamıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.