Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN GÖZDE FİL: ‘‘İL BAŞKANIMIZ KAFTANCIOĞLU’NUN YANINDAYIZ’’

  • İstanbul Gündemi
  • 28.06.2020 - 18:11

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karara yapılan istinaf başvurusunun reddinin ardından CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Fil tarafından yapılan basın açıklaması şöyle: 

‘‘İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önce yapmış olduğu bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle yerel mahkemece, haksız ve hukuka aykırı biçimde verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasına karşı yaptığımız başvuru İstinaf Mahkemesince reddedilmiştir. Bu durum yargının, siyasi gücün etkisinde kaldığının açık bir tezahürü olmuştur. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu karar yargıya olan güveni sarsmış, yargı tarihimizde ağır yaralar açmıştır. Hepimiz biliyoruz ki 7 yıl önce yapılmış beyanlar ortaya çıkarılacak olursa, iktidar sahipleri oturdukları mevkileri terk etmek, yargı karşısında hesap vermek durumunda kalacaktır.

23 Haziran seçimlerini hazmedemeyen zihniyetin hemen seçimlerden sonra 28 Haziran’da ilk duruşmayı yaptırması; 23 Haziran zaferinden tam bir yıl sonra ise haksız yerel mahkeme kararına karşı yaptığımız istinaf başvurumuzun reddine dair kararın verilmesi tesadüfle izah edilmesi mümkün olmayan şeylerdir. Seçim hezimetini hazmedemeyen, sandık iradesine saygı göstermeyen bu zihniyetin, yargı üzerindeki baskıları sonucu ortaya çıkan bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir.

İktidar artık sandık başında başarı elde edemeyeceğini anlamış, her geçen gün kötüye giden ekonominin sorumluluğu altında ezilmiştir. Bu ezilmişlik hali onları saldırgan bir tutum sergilemeye itmiş, muhalif her sesi yargı gücüyle susturmak adeta mevcut iktidarın geleneği haline gelmiştir. Bu yıpratma ve sindirmeyi amaçlayan saldırılar hiçbir zaman, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş halkımızı ve biz Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerini korkutmayacaktır.

İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun mahkemede söylediği gibi artık “biz mevsimi başlamıştır”. “Karar ne olursa olsun düşüncelerimden ve söylediklerimden vazgeçmeyeceğim” diyen Dr. Canan Kaftancıoğlu gibi biz de ne yaparsanız yapın düşüncelerimizden ve söylediklerimizden vazgeçmeyeceğiz!

İktidar yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz bu dönemde, İstanbul seçim zaferinin mimarı olan İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’na yönelik yargı eli ile yapılan bu saldırıyı kabul etmiyor, İl Başkanımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.‘‘

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.