Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN DÖĞÜCÜ, SANCAKTEPE’LİLERLE BİRLİKTE PEDAL ÇEVİRDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 24.09.2019 - 17:50

50 ülkeden yaklaşık 3 bin kentin ve şehrin katılım sağladığı 18. Avrupa Hareketlilik Haftası “Birlikte yürüyelim” çağrısı güvenli yürüyüş, paten gösterileri ve bisiklet turu aktiviteleri ile Sancaktepe’de Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü’nün de katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Sancaktepe Belediyesi Spor Okulları tarafından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası programına bisikletiyle katılım sağlayan Sancaktepe’liler 22 Eylül 2019 Pazar günü 17.00 ile 18.00 saatleri arasında Osmangazi Mahallesi, Atayolu Caddesi üzerinde bulunan Samandıra Gençlik Merkezi önünden başlayarak trafiğe kapatılan güzergâhta Paşaköy Kavşağına kadar gidip gençlik merkezi önüne geri dönerek kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağladı.

BAŞKAN DÖĞÜCÜ: ‘‘ÇEVRE, TRAFİK, SAĞLIK METROPOLLERİN EN BÜYÜK SORUNUDUR’’

Sancaktepe’nin sporun merkezi olduğunu ifade eden Başkan Av. Şeyma Döğücü, 'Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada bisiklet kullanımının hem spor hem sağlık hem de çevre kirliliğini önlemek amacıyla büyük önem arz ettiğini belirtti. Başkan Döğücü, “Bunun amacı bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve motorlu araçların çevreye verdiği etkilerin azaltılmasıyla alakalı topluma farkındalık kazandırmaktır. Gerek çevre kirliliği gerek trafik yoğunluğu gerekse sağlık sorunları büyük metropollerin en büyük sorunlarından biridir. Sancaktepe’de düzenlenecek 5 kilometrelik bisiklet sürme etkinliği ile hem farkındalık yaratmak hem de halkımızı bisiklet sürmeye teşvik etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu

Başkan Döğücü’nün konuşmasından sonra 2-5 yaş arasındaki minik bisikletliler kısa parkurlarını tamamlayarak etkinliğe renk kattı. Avrupa Komisyonu tarafından her yıl, 16-22 Eylül tarihleri arasında kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden hareketlilik haftası etkinliklerinin sonrasında belgelerini alan katılımcılar, 8. Geleneksel Sancaktepe Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.