Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN CENGİZ: 'YEREL'DE İDDİAMIZ SARIYER'E 'GELECEK' KOLTUĞUNU KAZANDIRMAK'

  • İstanbul Gündemi
  • 24.07.2020 - 10:31

Başkan Cengiz basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbetinde iddialı açıklamalarda bulundu. Başlıca hedeflerinin önümüzdeki yerel seçimlerde Sarıyer‘e Gelecek Partisi koltuğunu kazandırmak olduğunu söyleyen Cengiz, yerel siyasetten genel siyasete dair birçok konuya değindi.

'İKTİDAR SEÇİM İÇİN ANİ BİR ATAK YAPARSA KADROLARIMIZI ONA GÖRE DE BELİRLERİZ'

Saha çalışmalarındaki kadrolarını kendi adlarına en uygun bir yapılaşma içinde gerçekleştireceklerini belirten İlçe Başkanı Edip Cengiz, ‘‘Eğer iktidar ani bir seçim için atak yaparsa da kadrolarımızı bu minvalde belirlemekten kaçınmayız. Ben bir işe başladığım zaman dur durak bilmem. 2023‘te seçim olacağını düşünerek, her günü seçim havasında çalışarak değerlendirmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

'TAYYİP BEY‘İN SON 5-6 YILDA YAPTIĞI HATALAR KUTUPLAŞMAYI BÜYÜTTÜ'

Başkan Cengiz, Gelecek Partisi‘nin kurulma amaçlarından birinin de AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın son yıllardaki yanlış politikaları yüzünden olduğunu ifade ederek, ‘‘Tayyip Bey son 5-6 yılda yaptığı hatalar yüzünden kutuplaşmayı büyüttü. AK Parti, kurulma amacını barındıran çizgisinden kayarak, ikililik yaratan ve kutuplaşmayı arttıran bir siyaset anlayışına büründü. Gelecek Partisi olarak bizler de bu hususta, kendi partimizi, kendi hedeflerimizi, sağ sol, din, milliyet ayrımı yapmadan, herkesi kucaklayacak bir anlayış içerisinde belirleyerek partimizi kurduk ve bu gaye üzerinde ilerlemeyi kendimize dava edindik.’‘ diye konuştu.

'TEŞKİLATLANMADA KİM BAŞARILI İSE KADROLARIMIZI ONA GÖRE YAPILANDIRIYORUZ'

Parti kurulumu aşamasında teşkilatlanma yapılarına değinen Cengiz, ‘Biz kesinlikle kadın erkek ayrımı yapmayız. Teşkilatlanma hususunda kimi başarılı görürsek, kadrolarımızı bu minval üzerine yapılandırıyoruz. Bizim 25 kişilik yönetim kurulu listemizden 8 kişisi kadındır. O yüzden bu hususta da kadınlara tanınan pozitif ayrımcılığı destekleyici çalışmalar da yapmaya devam edeceğiz. Bununlar birlikte Gelecek Partisi olarak bizler, her türlü sosyal sorumluluk projesi çalışmaları içinde de aktif olarak sahada kendimizi göstermekten asla geri durmayacağız.' ifadelerine yer verdi.

'EDEBİYAT OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM, YEŞİL VE SPOR AŞIĞI BİRİSİYİMDİR'

Cengiz, Sarıyer‘in İstanbul‘un akciğeri olarak nitelendirilebilecek boyutta bir yeşilliğe sahip olduğunu dile getirerek, ‘Sarıyer, yeşil alan olarak böylesine güzel bir ilçe konumunda olmasına karşın, hak ettiği hizmet ve projelerin tam manasıyla faaliyete geçirilemediğini de üzülerek ifade etmek isterim. Ben Marmara Üniversitesi BESYO mezunuyum. Şuanda da aktif olarak BESYO öğrenci adaylarını sınavlara hazırlama konusunda kendi eğitim merkezimiz bulunmaktadır. Bunu kesinlikle edebiyat olsun diye söylemiyorum, ben yeşile ve spora aşık birisiyim ve bu hususta da Sarıyer‘i hak ettiği yere getirebilmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret göstereceğiz.' diye konuştu.

'BİR MECLİS ÜYESİ TRANSFERİ YAPACAĞIZ AMA AK PARTİ‘DEN DEĞİL'

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Edip Cengiz yakın zamanda Sarıyer Belediye Meclisi‘nden bir kişiyi Gelecek Partisi saflarına katacaklarını da belirterek, ‘Sizlere şimdiden buradan haberini verebilirim ama ismini şuan söyleyemem, doğru olmaz. Yakın zaman diliminde, Sarıyer belediye meclisimizden bir meclis üyesi arkadaşımızı Gelecek Partisi kadrosuna katacağız fakat bu ismin AK Parti‘den olmadığını ifade edebilirim‘ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.