Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN BOZKURT: ‘‘TİYATRO İLE ESENYURTLULARI BİRLEŞTİRECEĞİZ’’

  • İstanbul Gündemi
  • 06.12.2019 - 18:47

Oyunu izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Süt Kardeşler’in ilk gösteriminin Esenyurt’ta yapılmasının kendileri için bir ayrıcalık olduğunu vurguladı. Tiyatroyu Esenyurt’ta alışkanlık haline getirmek istediklerini belirten Başkan Bozkurt, “Tiyatro ile Esenyurtluları birleştireceğiz.” dedi.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Türk tiyatrosunun usta ismi Nejat Uygur‘un çocukları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler tarafından yeniden uyarlanan 'Süt Kardeşler' tiyatro oyununu, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Esenyurtlu tiyatroseverlerle buluşturdu. İlk gösterimi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi‘nde sahnelenen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hüseyin Rahmi Gürpınar‘ın öyküsünden sinema için senaryolaştırılan oyun, yıllar önce büyük usta Nejat Uygur tarafından tiyatroya uyarlanmıştı. Süt Kardeşler‘in oyuncu kadrosunda, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Elif Gönlüm gibi dev isimler yer alıyor. 7‘den 70‘e herkesi güldüren oyun asabi komedi olarak nitelendiriliyor.

BOZKURT: 'TİYATRO ESENYURT İÇİN ALIŞKANLIK OLACAK'

Oyunun ilk gösterimini izleyenler arasında Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da vardı. İlk gösterim için Esenyurt’u tercih eden Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlere teşekkür eden Başkan Bozkurt, 'Çok mutluyuz birkaç nedenden dolayı mutluyuz. Birincisi tiyatroyu Esenyurt‘a alışkanlık haline getirmek bizim için çok önemli ve güzel bir şey. Tiyatro ile Esenyurtluları birleştireceğiz. İkincisi ise rahmetli Nejat Uygur‘un ürettiği bir oyunu Süt Kardeşler‘i burada sahnelemek bizim için bir ayrıcalık oldu. Onun değerli iki oğlu bunu sahneye uyarladılar. Dolayısıyla ikinci mutluluğumuz da onları burada ağırlamak oldu. Umudun Şehri demiştik Esenyurt‘a, Umudun Şehri’nde böyle yolculuğa çıkmak bizi çok mutlu ediyor. Esenyurtlular adına da çok mutluyuz bir belediye başkanı olarak bunun mutluluğunu yaşıyorum.' şeklinde konuştu.

BEHZAT UYGUR: ‘‘ESENYURT KENDİ EVİMİZ GİBİ’’

Esenyurt’u, Uygur Tiyatrosu’nun evi olarak nitelendiren Behzat Uygur, “Seyircimizle birbirimizi çok seviyoruz. Esenyurt, Uygur Tiyatrosu için kendi evimiz gibi. Özellikle gala gecesini Esenyurt’ta yapmak istedik. Normalde galalarda ünlüler olur biz galada akrabalarımızı tercih ettik. Yeni oyunumuz Süt Kardeşler’de onlarla buluşmak çok keyifliydi. Emeğimizin karşılığını görmek bizi çok mutlu etti. O yüzden Esenyurt seyircisine ve samimiyetiyle bizim gönlümüzde çok büyük bir yer kazanan Başkan beye teşekkür ediyoruz, bizi Esenyurtlu tiyatroseverlerle buluşturduğu için” dedi. Esenyurt seyircisinden çok fazla istek olduğunu söyleyen Uygur, bundan sonraki süreçte daha sık Esenyurt’ta olacaklarının müjdesini verdi.

SÜHEYL UYGUR: ‘‘EVİMİZE MUTLU DÖNÜYORUZ’’

Esenyurt seyircisinden güzel bir enerji aldıklarını belirten Süheyl Uygur, “Buradan evlerimize mutlu döneceğiz. Hepimizde heyecan vardı. Fakat perde açıldığından itibaren o heyecan bitti seyircilerden o güzel enerjiyi aldık. Hem seyircilerimiz eğlendi hem de biz” diye konuştu. Oyuncu Emine Ün ise, “Bizim için çok özeldi, buradaki seyirciyle böyle bir organizasyonla karşılaşmak bizi çok mutlu etti. Çok güzel bir atmosfer vardı. Seyircimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, vatandaşlar da Süt Kardeşler’i çok beğendiklerini ifade ederek, bu tür etkinliklerin aralıksız devam etmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.