Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN BOZKURT “SEÇİM VAADİ” İÇİN HAREKETE GEÇTİ

  • İstanbul Gündemi
  • 24.11.2019 - 15:07

Meslek eğitiminde dünyanın en iyi ülkesi olarak gösterilen İsviçre’de, mesleki okulları ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bozkurt, İsviçre’nin eğitim modelini Esenyurt’ta uygulamayı hedefliyor.

Nüfus açısından İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Esenyurt, nüfus artışına paralel olarak ciddi bir işsiz nüfusu da barındırıyor. İlçede önemli sorunlarından birisi haline gelen işsizlik sorununa çözüm üretmek için harekete geçen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dünyanın en iyi meslek eğitimine sahip ülkesi İsviçre’de Polymechaniker, Endüstri 4.0, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri, Marangozluk, Süt ve Süt Ürünleri, Hayvancılık, Aşçılık ve diğer meslek grupları ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Bozkurt, İsviçre’nin başarısı ispatlanmış mesleki eğitim modelini, seçim kampanyasında dile getirdiği “Meslek Edindirme Kursları” ile Esenyurt’ta hayata geçirmeyi hedefliyor.

İSTİHDAM SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK

İstanbul sanayisinin yüzde 25’inin Esenyurt’ta faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Başkan Bozkurt, Meslek Edindirme Kursları’ndan yetişecek nitelikli elemanlar ile sanayi kuruluşlarının istihdam ihtiyacının Esenyurt’tan karşılanacağını belirtti. Başkan Bozkurt, “Dünyanın en iyi meslek eğitimine sahip ülkesi İsviçre’de Polymechaniker, Endüstri 4.0, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri, Marangozluk, Süt ve Süt Ürünleri, Hayvancılık, Aşçılık ve diğer meslek grupları ilgili çalışmaları yerinde inceledik. Buradan elde ettiğimiz tecrübeleri Esenyurtlu vatandaşlarımız ile buluşturacağız. İstanbul sanayisinin %25’ine, Türkiye sanayisinin ise yüzde 6’sına ev sahipliği yapan ilçemizde, sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan tüm elemanlar, İsviçre’deki modern eğitim modeli ile kuracağımız meslek kurslarımızda yetiştirilecek. Belediye-sanayici dayanışması ile kurulacak bu kurslar sayesinde, istihdam ihtiyacının ilçemizden karşılanmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.