Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN BOZKURT HASARLI YAPILARI YERİNDE İNCELEDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 27.09.2019 - 17:20

Esenyurt Belediyesi yaşanan deprem sonrası, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un talimatıyla kriz masası oluşturdu. Belediyenin ilgili birimleri sarsıntının ardından gelen ihbarlar doğrultusunda aralıksız hasar tespit çalışması yaptı. İlçede 3 yapıda hasar tespit edilerek mühürlendi. Mühürlenen yapılardan biri olan bir binada yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, bir kısmı da belediye tarafından misafir edildi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta hasar tespit edilen binalarda incelemelerde bulundu.

BAŞKAN BOZKURT: ‘‘KRİZ MASASI 24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞACAK’’

Başkan Bozkurt, kriz masasının çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdüreceğini bildirerek, hasar tespiti yapılan binalarla ilgili kararın mühendislerin incelemelerinden sonra verileceğini ifade etti. Başkan Bozkurt, Esenyurtluların güvenliği için ilçenin 60 farklı noktasında toplanma merkezi bulunduğunu bildirerek, vatandaşların geceyi bu alanda geçirdiklerini söyledi. Başkan Bozkurt, okullarda da incelemelerde bulundu. Bozkurt, ayrıca geçtiğimiz aylarda Güzelyurt Mahallesi’nde yaşanan yol çökmesi sonucu hasar gören alan ve binalarda da inceleme yaptı.

‘‘80 MÜRACAAT GELDİ’’

Başkan Bozkurt, ilçe genelinde şimdiye kadar kendilerine 80 müracaatın olduğunu belirterek “Başvuruların 3‘ünde sorun tespit ettik ve boşalttık. Binadaki herkes yakınlarına gitti. 3-5 aileyi ise konuk ettik. Şimdi boşalttığımız binada hemen yıkılabilecek bir durum yok ama statiğinde sorun var. Arkadaşlar teknik olarak detaylıca inceleyecekler.” dedi.

Depremin çok önemli bir uyarı olduğuna dikkati çeken Başkan Bozkurt, yaşanılan bu olayın depremin üzerine gidilmesi gerektiğinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi. Başvurulan her yerde inceleme yaptıklarını dile getiren Başkan Bozkurt, 'Gün içerisinde gelen diğer başvuruları da değerlendireceğiz. Hem vatandaşların binalarını incelemek hem ihtiyaçlarını karşılamak, hem de sürecin doğru aktarılması açısından bir kriz masası oluşturduk. Kriz masamız 24 saat vatandaşlarımızın emrinde olacak.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.