Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN BAHÇETEPE: "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE SADIK KALIN!"

  • İstanbul Gündemi
  • 28.07.2020 - 18:41

'Günümüz Türkiye’sinde kadın olmak zor, ama kadın ölmek ziyadesiyle kolay! Neredeyse her gün kadın cinayeti haberleriyle karşılaşıyor, kahroluyoruz' diyen Bahçetepe, İstanbul Sözleşmesi‘ne vurgu yaparak, hükümlülüklerinin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

'SON 30 GÜNDE 29 CİNAYET İŞLENDİ'

Bahçetepe konuşmasına devam ederek, ‘Saat 23.00 sularında okulundan evine minibüs ile dönen Özgecan Aslan, uğradığı saldırıda minibüste boğularak öldürüldü. En son 16.00 sularında bir Avm çıkışında görülen Pınar Gültekin, kıskançlık krizine giren eski sevgilisi tarafından reddedildiği için bayılana kadar dövüldü. Dövülmekle kalmayarak, ardından da boğularak öldürülmüştür ve ardından bir varile koyularak üzerine beton dökülüp ormanlık alana atılmıştır‘ dedi. Ne kadar kolay değil mi okuması, ne kadar hızlı? Son 30 gün içinde 29 kadın cinayeti işlendi ve bilmediğimiz kadarıyla bir o kadar daha ve fazlasıyla… Kimi kadınımız eski eşinin kör kurşunuyla öldü, kimi kadınımız eski sevgilisinin gaddar elleriyle, kimi kadınımız ise hiç tanımadığı yabancı iki el ile yaşam hakları elinden alınarak hayattan koparıldı‘ ifadelerine yer verdi.

Başkan Bahçetepe konuşmasını tamamlerken son olarak, ‘Buradan hükümete sesleniyoruz; Kadın cinayetlerinin durdurun! İstanbul Sözleşmesi‘nin gerektirdiği hükümlülükleri yerine getirin! Artık göz yaşları akmasın ve kadınlarımız öldürülmesin!‘ diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.