Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BANA SOSYAL MEDYANI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM''

  • İstanbul Gündemi
  • 20.04.2015 - 10:52

Stajyer öğrencilere kariyerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Ercan Öge, ‘'Aranan bir insan olmak için güçlere sahip olmak gerekir. Disiplinsizlikten uzaklaştığınızda başarınız artar” diye konuştu. 

Küçükçekmece Belediyesi'nde görevli stajyer öğrencilere, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi'' verildi. Küçükçekmece Belediye Binasında İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitimde, İstanbul Aydın Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Öge, öğrencilere CV hazırlama ve kendi kariyerlerini planlama konularında bilgi verdi. Eğitime Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü Fatih Yavuz ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Veysel Kaya ile öğrenciler katıldı.

BİLGİ, DİSİPLİN VE KENDİNİ GELİŞTİRMEK ÖNEMLİDİR

İş yaşantısında sürekli olarak bilgi ve becerilerinizle kendinizi yenilemenin önemli olduğunu vurgulayan Öge, Gücünün bittiği yerde kariyerin başlar. Bilgi, disiplin, kendini geliştirme ve çalışkanlık bunların beraberinde parayı getirir. Aranan bir insan olmak için bu güçlere sahip olmak gerekir. Disiplinsizlikten uzaklaştığınızda başarınız artar. İş yaşamında sürekli olarak bilgi ve becerinizle kendinizi yenileyin. Ne kadar bilgili olursanız iş hayatında o kadar başarılı olursunuz. Bilgiye sahip çıkarsanız değer görürsünüz” dedi.

BANA SOSYAL MEDYANI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM''

İş mülakatlarında sosyal meydanında önemli olduğuna da değinen Öge, Artık iş mülakatlarında sosyal medyayı nasıl kullandığınıza da dikkat ediyorlar. Paylaştığınız resimler, durumlar ve konuşma yapınız kişiliğinizi yansıtıyor. O yüzden sosyal medyayı da doğru kullanmanız gerekiyor. Eskiden bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim vardı şimdi ise bana sosyal medyanı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim oldu” diye konuştu.

SEÇTİĞİNİZ MESLEK BİYOLOJİK, FİZİKSEL VE RUHSAL YAPINIZA UYGUN OLMALI

Gençlere meslek seçiminde dikkat etmeleri gerekenleri de anlatan Öge, sözlerini şu şekilde tamamladı: 

Çok popüler olan bir meslek 10 yıl sonra gündemden düşebilir. Bizim gerçekten geleceğin mesleğini iyi seçmemiz, moda olan değil, geleceğin mesleğini tercih etmemiz gerekiyor. Meslek seçerken de maddi kazanç durumuna dikkat edilmeli. Seçtiğiniz mesleği onurla taşımalısınız ve mesleğinizle her zaman övünmelisiniz. Sevdiğiniz bir mesleği tercih edin. Seçeceğiniz meslek sizin biyolojik, fiziksel ve ruhsal yapınıza uygun olmalı bu konuya da çok dikkat edin.”

STAJ YAPARAK BİR ADIM ÖNDE OLUYORSUNUZ”

Öge, Staj yapmak iş hayatınıza 1-0 galip başlıyorsunuz demek. Üniversite demek, sosyal aktivelerde görev almak, sosyal sorumluluk projelerinde çalışmak ve staj yapmak demektir. Stajlar çok değerlidir ve yarattığınız fark kadar varsınız kendinize sormanız gereken en önemli şey ben diğer öğrencilerden nasıl farklılaşabilirim olmalıdır. Yaptığınız işte farklı olmaya yönelin. Bu farklılığı yarattığınız kadar iş yaşamında ön plandasınız” diyerek iyi bir yerde staj yapmanın önemine de değindi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.