Dolar 32,3349
%0.17
Euro 35,1808
%-0.01
Altın 2.244,870
%0.06
Bist-100 8,72
%-1.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAKSM SALT GALATA’YA KONUK OLDU

  • İstanbul Gündemi
  • 16.11.2019 - 20:08

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hakan Baş ve Kültür Merkezinin mimarlarından Oral Göktaş, BAKSM’nin yenilenme aşamasından fonksiyonlarına kadar tüm detaylarını mimarlarla paylaşırken sunum büyük ilgi ve katılımla takip edildi.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSMD)’nin “Nasıl yaptık? Neler yapabiliriz” konulu panelleri kapsamında “Kültür ve Sanata Yeni Bir Ev BAKSM” konulu panelde Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hakan Baş ve BAKSM’nin mimarlarından Oral Göktaş keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Salt Galata’da gerçekleşen ve mimarlarla firmaların bir araya geldiği etkinlikte Baş ve Göktaş, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin değişimi, tasarımı ve uygulama süreçlerine dair bilgi ve paylaşımlarda bulundu. Oldukça yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen sunum sonrasında Hakan Baş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a bu kadar önemli bir projeyi ortaya koydukları için teşekkürlerini iletti.

GÖKTAŞ: “BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESI, BAKSM’YI HAYAL ETTİĞİMİZİN ÖTESİNDE KULLANILABILİR HALE GETİRDİ”

BAKSM’nin uygulanmış en büyük projelerinden olduğunu belirterek projenin tüm fonksiyonlarını ve binanın detaylarını paylaşan Mimar Oral Göktaş, “Tasarımcının kafasındaki hayalin işveren tarafından da sahiplenilip aynı heyecanla devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Her alınan kararın bizim onayımızdan geçtiği bir süreçti. Beylikdüzü Belediyesi, BAKSM’yi hayal ettiğimizin ötesinde kullanılabilir hale getirdi. Bu anlamda çok iyi bir örnek olduğunu düşünüyoruz. Bir şeyler hayal ediyorsunuz, içerisini insanlarla dolduruyorsunuz ve sonrasında böyle olmayabiliyor. Çok şanslıydık ki binanın sonraki hayatında oralar doldu ve kullanılır hale geldi. Biz şu an BAKSM’de yapılan etkinlikleri büyük mutlulukla takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞ: “BAKSM HEM BEYLİKDÜZÜ HEM DE İSTANBUL İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ”

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hakan Baş ise kültür merkezinin yenilenme sürecini paylaşırken, “Biz bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiğimizde mevcut bir proje vardı. Kabuğu soymaya başladığımızda içerisinde teknik anlamda sıkıntılar olduğunu fark ettik. Sürecin bir yıla yakın süresi güçlendirme projelerinin hazırlanması ve bunların yapılmasıyla geçti. BAKSM hem Beylikdüzü hem de İstanbul için büyük bir kazanç. Şu an 5 yaşından başlayıp ucu olmayan yaşa kadar herkese hitap eden bir kültür ve sanat merkezi oldu” ifadelerini kullandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin tüm projelerini ortak akılların masalarda bir araya gelerek ortaya koyduğunu belirten Baş, “Kapı kollarından, bilgilendirme ve yön levhalarına kadar her şey ortak aklın ürünüydü. Beylikdüzü’nde ki kreş, kütüphaneler, cemevi ve kültür merkezi projelerinde de süreç daima bu işlerin içerisinde olması gereken kişilerle ortak akılla yürütülüyor. Projelerimizde katımcıların hepsiyle ortak masalar kurarak karar veriyoruz. Böyle büyük ve keyifli bir projede bize şans verdikleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.