Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bakan Güllüce'den Gaziosmanpaşa Belediyesi Standına Ziyaret

  • İstanbul Gündemi
  • 24.04.2015 - 08:33
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dünya Kadastro Zirvesi'ne katılan Gaziosmanpaşa Belediyesi standını ziyaret etti. Bakan Güllüce, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile de sohbet etti.   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü`nce düzenlenen "Dünya Kadastro Zirvesi" Haliç Kongre Merkezi`nde başladı. Zirve'nin 3. gününde bir ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gaziosmanpaşa Belediyesi standını da gezdi. Bakan Güllüce, ziyaret sırasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'dan ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi aldı. İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip ilçesi olan Gaziosmanpaşa'da yürütülen çalışmalar dolayısıyla sık sık biraraya gelen Bakan Güllüce ve Başkan Usta, Master Plan çalışması doğrultusunda hazırlanan maketi de birlikte inceledi.   Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki bilgi ve tecrübesiyle öne çıkan Başkan Usta, 23 Nisan 2015 Perşembe günü Dünya Kadastro Zirvesi'nde bir de sunum yapacak.   
3 BİN UZMAN KATILIYOR
Zirve kapsamında üç ayrı serginin de açılışı gerçekleştirildi. Asırlık belgelerin bulunduğu sergide, Fatih Sultan Mehmet`in ceylan derisi üzerine yazılmış 65 metre uzunluğundaki Ayasofya Vakfiyesi de yer alıyor. 
Mustafa Kemal Atatürk`e ait tapu örnekleri, kız kardeşi Makbule Hanım`a mirasla geçen tapular ile Cumhuriyet dönemine ait ilginç kadastro çalışmaların da yer aldığı sergide, el yazması Kur`an-ı Kerim, 2. Abdülhamid`in şahsi tapuları, tarihi haritalar, tuğra ve mühürler ile bugün farklı ülke sınırlarında kalan Osmanlı coğrafyasına ait tapu ve haritalar da görülebilecek. Küresel ölçekte ortak bir kadastro vizyonunun oluşturulabilmesi hedeflenen zirveye, 85 farklı ülkeden 3 bin uzman katılıyor.   Dünya Kadastro Zirvesi 24 Nisan 2015 Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.