Dolar 32,4883
%0.13
Euro 34,8228
%0.29
Altın 2.489,920
%1.12
Bist-100 9.535,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAĞCILAR’DA 3 AY SONRA İLK KULAÇLAR ATILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 15.06.2020 - 15:18

Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren 8 kapalı yüzme havuzu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde geçici olarak kapatılmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı kurallara uygun şekilde dezenfekte edilen ve temizlenen havuzlar, bugün yeniden açıldı. Barbaros, Kazım Karabekir, Kemalpaşa, Yüzyıl, Demirkapı, 15 Temmuz, Göztepe ve Yıldıztepe Mahallelerindeki 8 kapalı havuza ilk günden yüzmeye meraklılar akın etti.

SOSYAL MESAFE KURALINA GÖRE YÜZDÜLER

Havuza gelenler kapıda dezenfektan ve ateş ölçerle karşılanıyor. Kapasiteleri yüzde 50’ye düşürülen havuzlarda, çalışanlar dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde belirlendi. Havuz içinde 8 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kapasite ayarlaması yapıldı. Kullanıcılar, yüzme havuzuna girmeden önce duş alıp el, ayak dezenfeksiyonu yapıyor. Soyunma odalarında sosyal mesafeye dikkat edilirken dolaplar her kullanımdan sonra temizleniyor. Kovid-19 temas riskini artıracağından havuzlarda uzun süre kalınmasına izin verilmiyor. Hijyen bakımından üst düzey önlemlerinin alındığı havuzlara aylar sonra ilk dalışı yapan gençler, sosyal mesafe kuralına göre doyasıya yüzdü.

BAŞKAN ÇAĞIRICI: ‘‘TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN’’

Vatandaşların havuzlarda gönül rahatlığıyla yüzebileceğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bütün tedbirlerimizi aldıktan sonra havuzlarımızda yüzme faaliyetlerini başlattık. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Vatandaşlarımızdan tek isteğim, sevdiklerimizin sağlığı için lütfen kurallara uyalım.” dedi.

Havuzlardan lisanslı ve milli sporcular ile 20 yaş üzeri 65 yaş altı yüzme bilenler yararlanabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.