Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAĞCILAR’DA 2,5 AY SONRA İLK CUMA NAMAZI STADYUMDA KILINDI

  • İstanbul Gündemi
  • 30.05.2020 - 12:37

Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu’nu dolduran ilçe sakinleri uzun süredir hasretini çektikleri Cuma namazını eda etmenin huzurunu yaşadı. Duygusal anların da yaşandığı stadyumda salgının bitmesi için dua edildi.

Koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden beri kapalı olan cami ve mescitler 2,5 ay sonra Cuma namazıyla toplu halde ibadete açıldı. Bağcılar’da Mahmutbey Stadyumu, Bağcılar Meydanı, Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı, Güneşli Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi semt pazarlarında Cuma namazı için yer ayarlandı.

SECCADE DAĞITILDI

Cuma namazı için en çok katılımın olduğu yer ise Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu oldu. Namaz kılmak için gelenler ateşi ölçülüp eline dezenfektan sıktıktan sonra sahanın içine alındı. Vatandaşların maskelerini takarak tedbirlerini aldığı görüldü. Seccadesi olmayanlara da belediye personeli tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı. Yeşil zemin üzerinde çekilen sosyal mesafe şeritleri üzerinde yerini alan cemaat, ezandan önce de okunan Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi.

BAZILARI DUYGULANDI

Yan yana 1.60 metre arkaya doğru ise 2 metre mesafesinde saf tutan vatandaşlar, Müftü Celal Büyük’ün imamlığında Cuma namazını kıldı. 4 rekat ilk sünnet, hutbe okunması ve 2 rekat farz namazıyla tamamlanan Cuma namazının ardından vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak alandan ayrıldı. Tıklım tıklım dolan stadyumda kimi çok duygulandı kimi de namaz kılabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

BU BİR BAŞLANGIÇ

Bu günleri çok özlediğini belirten Ekrem Can, “Allah böyle bir durumu bir daha bize yaşatmasın. Ne mutlu Müslümanlara. Bütün Müslümanlar şu anda aynı duyguyu yaşıyorlar. Haftaları, ayları unutup bayramı yaşayamamıştık. Bu bizim için bir başlangıç diyelim. Kurbanı Bayramı’nı bayram gibi yaşarız inşallah.” dedi.

İlçe sakinleri, namaz için stadyumu ayarlayan yetkililere de teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.