Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAĞCILAR BELEDİYESİ MARUF’TA “SOSYAL KAPSAYICILIK” HİZMETLERİNİ ANLATACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 01.10.2019 - 19:21

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ABD’den Japonya’ya kadar 25 ülkeden gelen misafirlere belediyenin engellilerden kadınlara ve mültecilere kadar “Sosyal Kapsayıcılık” konusunda verdiği hizmetleri anlatacak.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Türkiye’de şehircilik alanında küresel marka kent forumu kazanmayı hedefleyen ve iki yılda bir düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF) İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla şehirlerin tasarımı, dönüşümü ve yönetiminde önemli rol oynayan paydaşları bir araya getiren programa 200’den fazla konuşmacı ve 3 binden fazla kişi katıldı. ABD’den Japonya’ya ve Avrupa’nın tamamına yakın ülkelerin iştirak ettiği uluslararası platformda öncü ve örnek projeleriyle Bağcılar Belediyesi de yer aldı.

3 GÜN SÜRECEK ETKİNLİKTE 12 AYRI TEMA İŞLENECEK

Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nın muhteşem konseri ile başlayan forumun açılış oturumunda Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın, 21. Yüzyıl Kent Vizyonları ile ilgili sunum yaptı. 1-3 Ekim tarihleri arasında farklı salonlarda gerçekleşecek oturumlarda 12 ayrı tema işlenecek. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da 2 Ekim günü yapacağı “Sosyal Kapsayıcılık” temasıyla ilgili gelen misafirlere belediyenin engellilerden çocuklara, kadınlardan ve mültecilere kadar verilen hizmetleri anlatacak.

3 gün sürecek MARUF’ta buluşan belediye başkanları, kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve ilgili diğer paydaşları, kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirme fırsatı bulacak. Şehir sorunlarının yanında önemi ve fonksiyonunu da tartışmak için farklı seslerin bir araya geleceği Maruf, küresel ve yerel bilgilerin paylaşıldığı bir zemin olacak.     

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.