Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE PARA TRANSFER HACMİ RAMAZAN’DA 3 KAT ARTTI

  • İstanbul Gündemi
  • 03.06.2020 - 18:20

Bu sene Ramazan dönemini ve bayramını geçmiştekilerden farklı bir şekilde, evlerimizde ve önlemler eşliğinde geçirdik. Diğer yandan, seyahat kısıtlamaları nedeniyle gurbetçilerimiz de Ramazan Bayramı’nda Türkiye’ye gelemediler. Diğer yandan evde kalma döneminde hem Türkiye’de hem de Avrupa’da dijitale yönleniş hız kazanırken, nakitsiz yaşam da yükselen bir trend oldu.

Uluslar arası para transferi şirketi TransferGo, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı dönemi boyunca Avrupa’dan Türkiye’ye yapılan para transferlerindeki artışı açıkladı. . Açıklanan rakamlara göre, geçen seneki Ramazan dönemine göre hem para transferi sayısı hem de transfer hacmi 3 kat arttı. Yine 2020 yılı içinde bir karşılaştırma yapıldığında da, Ramazan öncesi döneme göre, para transferi akışının Ramazan döneminde 2 kat arttığı gözlemlendi.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo’nun Türkiye Büyümeden Sorumlu Ülke Müdürü Senem Ergüvenoğlu, “Ramazan dönemi genelde yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye‘deki yakınlarına ve ihtiyaç sahiplerine sıkça para transferi yaptıkları bir dönem olarak geçer. Bu sene de öyle oldu ama geçen senelerden farklı olarak, bu sene online para transferine ihtiyaç her zamankinden de fazlaydı. Öngördüğümüz üzere, hem Covid-19 pandemi sürecinin hem de finans sektöründeki nakitsiz yaşam ve dijitale yönelme trendinin para transferlerini etkilediğini gördük. TransferGo olarak, bu özel koşulları olan, sağlığın her şeyden önemli hale geldiği dönemde, Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizin evlerinden çıkmadan güvenilir, hızlı ve ucuz bir şekilde Türkiye’deki yakınlarına para gönderme kolaylığını sağladığımız için çok mutluyuz” dedi.

FRANSA’DAN PARA TRANSFERLERİ ORTALAMANIN ÜSTÜNDE ARTIŞ GÖSTERDİ, 5 KAT ARTTI

Açıklanan rakamlara göre, Almanya, Türkiye’ye para gönderen Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada olmayı Ramazan döneminde de sürdürdü. Bu seneki Ramazan döneminde dikkat çekici gelişme ise, özellikle Fransa’dan gelen para transferlerindeki artış oldu. Fransa’dan yapılan para transferleri işlem adeti, geçen seneki Ramazan dönemine göre 5 kat arttı. Bu büyük artış, Fransa’yı Almanya’dan sonra Türkiye’ye en çok para transferi yapan ikinci ülke durumuna getirdi. Almanya ve Fransa’yı Hollanda ve İngiltere takip etti.

EN ÇOK AKRABALARA PARA TRANSFERİ YAPILDI

Avrupa’dan Türkiye’ye yapılan para transferlerinin çeşitlerine baktığımızda, ilk sırada akrabalara gönderilen yardımları görüyoruz. İkinci sırada ihtiyaç sahiplerine yapılan fitre zekat işlemleri geliyor. Üçüncü sırayı ise Türkiye’deki aidat, taksit ve diğer ödemeler alıyor.

ARKADAŞ TAVSİYESİYLE GELEN YENİ KULLANICI SAYISI 7 KAT ARTTI

Bu arada evde kalma döneminde para transferine dair gözlemlenen diğer bir durum da yeni müşterilerin özellikle arkadaşlarından duyarak bu çözümü kullanmaya başlamaları oldu. Avrupa’daki Türkler, evde kalma dönemlerinde, TransferGo gibi yeni nesil dijital çözümlerle özellikle arkadaşlarından duyarak tanışıyor. TransferGo’nun “Arkadaş Öner” programıyla gelen yeni müşteri sayısı geçen seneye göre 7 kat, dağıtılan toplam ödül tutarı ise 10 kat arttı. Bu programda, yeni müşteriler başkasının koduyla gelerek kişi başı 12 euro kazanıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.