Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AVRASYA TÜNELİNDEN GEÇİŞ 4 DOLAR OLACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 29.11.2014 - 22:20

AVRASYA TÜNELİNDEN GEÇİŞ 4 DOLAR OLACAK

Avrupa ve Asya kıtasını birleştirecek Avrasya Tünelinin inşaatı Boğazın yarısına kadar ulaştı.2 yıl içinde hizmete girmesi planlanan Tünel’den araçla geçiş 10 dakika sürecek ve 4 dolar ücret ödenecek.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Asya ile Avrupa’yı deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştirecek Avrasya Tünelini , Güney Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Jeon Tae-Dong ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte gezerek bilgi aldı.

İstanbul trafiğine büyük rahatlama getirmesi beklenen Avrasya Tüneli Projesi kazı çalışmaları tam gaz devam ederken, tünelin Anadolu Yakası Haydarpaşa Numune Hastanesi arkasında bulunan girişindeki merkez şantiyede ziyaretçilere Tünel hakkında maket üzerinde bilgi verildi. Daha  sonra  Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae-Dong, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen ve beraberinde yardımcıları ile birlikte çalışmaları yerinde görüp bilgi almak için tünelin içine girdiler.

Başkan Türkmen ve beraberindeki heyet, gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra araçlarla kazı çalışmalarının sürdüğü alana yaklaşık 1.5 km içeri girerek ulaştılar.

Burada yüklenici firmalardan birisi olan ATAŞ A.Ş’nin  İnşaat Mühendisi Emin Karaman, projenin işleyişi hakkında sunum yaptı. 2013 yılında başlanan çalışmaların 48 ay boyunca devam edeceğini belirten Karaman, 2016 yılı sonunda projeyi  bitireceklerini söyledi.

Dünyada tünel kazma makineleri arasında en gelişmiş olduğu vurgulanan TBM hakkında ziyaretçilere bilgiler verildi. Avrasya Tüneli projesi için özel olarak dizayn edilip inşa edilen TBM, dünyadaki en büyük 6. Kazı çapı sahip olma özelliği de taşıyor.

Tamamlandığında toplam uzunluğu 14.6 kilometre olacak projede 1400 kişinin gece gündüz vardiyalar halinde çalıştığı vurgulandı. İki yaka arasındaki varış süresini 15 dakika indirecek projede tünelin yüksekliğinin   2.75 araç gabarisi olduğu belirtildi. Anadolu’dan Avrupa’ya alt kattan, Avrupa’dan Asya’ya geçişlerin üst kattan olacağı ve sadece otomobil ve küçük minibüslerin kullanabileceği tünelde kamyon ve otobüsler geçiş yapamayacak.

Güney Kore’de yayın yapan bir TV kanalına röportaj veren Başkan Hilmi Türkmen, projenin İstanbul trafiğini yüzde 20 ile 30 arasında rahatlatmasının beklendiğine vurgu yaparak “Belki İstanbul trafiğini yüzde yüz çözmeyecek ama büyük rahatlama getirecek. Türkiye’de trafiğe her gün binlerce yeni araç katılıyor. Bu bakımdan irdelendiğinde Avrasya Tüp Geçiş Projesi, trafiğe ciddi bir nefes aldıracak” dedi. Türkmen, röportajında Güney Koreli dostlarına selam ve sevgilerini gönderirken, “Sizin aracılığınızla Kore’deki dostlarımızı açılış töreninde aramızda görmek istediğimiz mesajını da vermek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.