Dolar 32,5563
%0.13
Euro 34,8676
%0.59
Altın 2.427,860
%-0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AVCILAR BELEDİYESİ’NDE ‘KADINA ŞİDDET’ TOPLU SÖZLEŞMEDE

  • İstanbul Gündemi
  • 04.11.2019 - 16:55

Avcılar Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplam 470 kamu personelini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmede kadına şiddet uygulayan personelin ücretinin eşine verilmesiyle ilgili bir madde de yer aldı. Bu maddeye göre, eşine şiddet uyguladığı tespit edilen personelin sözleşme gereği hak kazandığı ek ücretler kendisinin değil, eşinin hesabına yatırılacak.

Avcılar Belediye binasında Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve sendika yöneticileri ile Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli arasında imzalanan ve 1 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre, belediyede çalışan kamu personeli aylık bin 200 TL sosyal denge tazminatı ve yılda 4 kez bin 200 TL ikramiye alacak. Sözleşmeye göre, engelli personel için 750 TL ek ücret ve protezli engelli personel için bir sefere mahsus 5 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.

 “EMEĞİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye binasında gerçekleşen törenle Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalayan Hançerli, sendika başkanına ve yöneticilerine çabalarından ötürü teşekkür etti. Başkan Hançerli, “Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile görüşmelerimizi tamamladık ve toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Çalışanın, emeğin yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.