Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ARNAVUTKÖY’DE MİLLET KIRAATHANESİ VE ŞEHİR KÜTÜPHANESİNE YOĞUN İLGİ

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2019 - 18:21

Arnavutköy‘de şu ana kadar 110 bin vatandaşın hizmet aldığı kıraathane ve kütüphaneyi daha çok üniversiteye hazırlanan öğrenciler ziyaret ediyor.

Öğrencilere sunduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkânların yanı sıra öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak nitelikli ders çalışma ortamları oluşturan Arnavutköy Belediyesi, eğitim konusundaki faaliyetlerini aralıksız devam ettiriyor. Bu kapsamda Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın ilçe vatandaşlarının hizmetine açtığı Millet Kıraathanesi ve Şehir Kütüphanesi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Günde yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiği kütüphaneyi şu ana kadar 110 bin kişi ziyaret etti. 20 bin kitabın bulunduğu kütüphanede; kişisel gelişim, felsefe, sosyoloji, ekonomi, yabancı dil, edebiyat, dünya klasikleri ve tarih türünde birçok kitaba ulaşmak mümkün.

7’DEN 70’E BİRÇOK KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Haftanın 7 günü, saat 10:00-22:00 arası açık olan kütüphanede, üniversiteye hazırlanan öğrenciler daha çok ilgi gösteriyor. 7’den 70’e birçok kişinin ziyaret ettiği kütüphanede vatandaşlar; bilgisayar ortamında araştırma yapabiliyor, ders çalışabiliyor ve aynı zamanda ödünç kitap alabiliyorlar. Şu ana kadar 10 bine yakın ödünç kitap verilen kütüphanede vatandaşlar, üyelik formunu doldurarak diledikleri kitabı, 15 gün boyunca alabiliyorlar. Ayrıca vatandaşlar için ücretsiz içecek ve yiyecek ikramı yapılıyor.

KARATAŞ: “SESSİZ SAKİN VE GÜZEL BİR YER”

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 1’nci sınıf öğrencisi Hakan Karataş, verilen hizmetten memnun olduğunu belirterek, “Okul çıkışlarında yoğun oluyor. Öğrenciler ders çalışmaya geliyor. Kitap çeşitliliği şu an için yeterli fakat daha da artırılabilir. Burada ücretiz meşrubat hizmetleri oluyor. Belli bir süre dâhilinde kitap alabiliyoruz. Sabah 10:00’dan akşam 22:00’ye kadar ders çalışabiliyoruz. Sessiz sakin ve güzel bir yer.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.