Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ARNAVUTKÖY’DE GÜNDE 1000 KİŞİ KÜTÜPHANEYİ ZİYARET EDİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 13.11.2019 - 14:19

Millet Kıraathanesi ve Şehir Kütüphanesi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Günde yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiği kütüphaneyi şu ana kadar 110 bin kişi ziyaret etti.

20 bin kitabın bulunduğu kütüphanede; kişisel gelişim, felsefe, sosyoloji, ekonomi, yabancı dil, edebiyat, dünya klasikleri ve tarih türünde birçok kitaba ulaşmak mümkün. Haftanın 7 günü, saat 10:00-22:00 arası açık olan kütüphanede, üniversiteye hazırlanan öğrenciler daha çok ilgi gösteriyor. 7’den 70’e birçok kişinin ziyaret ettiği kütüphanede vatandaşlar; bilgisayar ortamında araştırma yapabiliyor, ders çalışabiliyor ve aynı zamanda ödünç kitap alabiliyorlar. Şu ana kadar 10 bine yakın ödünç kitap verilen kütüphanede vatandaşlar, üyelik formunu doldurarak diledikleri kitabı, 15 gün boyunca alabiliyorlar. Ayrıca vatandaşlar için ücretsiz içecek ve yiyecek ikramı yapılıyor.

ÖĞRENCİLER SINAVLARA HAZIRLANIYOR

Üniversite Öğrencisi İbrahim Akbaba: “Bu kütüphaneye gelmemin sebebi buradaki ortamdan yararlanıp derslerime çalışmak. Bilgisayarlarımız var. Geniş bir kütüphane olduğu için hem romanlardan yararlanıyorum hem de araştırmalarım için kitaplardan yararlanıyorum. Arnavutköy’de böyle bir yerin olmasından dolayı gurur ve onur duyuyorum. Arnavutköyümüz, İstanbul’un gelişmekte olan gözde ilçelerinden bir tanesi.” ifadelerini kullandı. 

KPSS’ye hazırlanan Çağlar Genceli ise “Burada günüm çok verimli geçiyor. Kütüphanedeki materyaller ve buradaki çalışma ortamı benim çalışmamı olumlu etkiliyor. En azından evde çalışmamdan daha verimli geçiyor.” diye konuştu.

Üniversite Hazırlık Öğrencisi Edanur Yılmaz, “Arnavutköy için güzel bir gelişme. Benim için de çok faydalı. Bütün gün buradayım. Gayet verimli geçiyor. Görevlilerde bu konuda çok iyi. Sürekli sessizliği sağlıyorlar.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.