Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ALS HASTALIĞINDA HASTA PSİKOLOJİSİ ÇOK ÖNEMLİ

  • İstanbul Gündemi
  • 18.06.2020 - 13:48

Hasta psikolojisinin önemine işaret eden uzmanlar, tedavinin nöroloji uzmanı, fizik tedavi uzmanı ve psikiyatrist/psikolog desteği ile bir arada takip edilmesini tavsiye ediyor.

21 Haziran Dünya ALS Günü olarak anılıyor. Bu özel günde hastalıkla ilgili bilgilendirme yapılması hedefleniyor. Npistanbul Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS/MND) hastalığının motor nöronların bir rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Dr. Celal Şalçini, ALS hastalığının hafif el becerilerinde güçsüzlükten yürüme güçlüğü gibi ağır engellilik haline kadar değişik derecelerde maluliyet yaratabildiğini kaydetti.

Hastaya desteğin önemine işaret eden Dr. Celal Şalçini, “Bu engeller için hastalığın her evresinde aile ve yakın çevresinden ilk başta psikolojik ve daha sonra psikolojik desteğe ilaveten fiziksel destek de gerekecektir. Bu hastaları takip eden bir nöroloji uzmanı yanı sıra mutlaka bir fizik tedavi uzmanı veya fizyoterapist ile beraber hem hasta için hem de yakınları için bir psikiyatrist ve/veya psikolog takibi gerekmektedir.” uyarısında bulundu.

RUHSAL DESTEK ÖNEMLİ

Dr. Celal Şalçini, “Bu aşamada bir nörolog olarak tavsiyemiz hasta ve yakınlarının, özellikle ruhsal sağlıkları açısından profesyonel destek almalarıdır. Bu sayede hasta ve yakınlarının motivasyonlarını kaybetmemeleri, ruhsal çöküntü yaşamaları, kronik yorgunluk yaşamaları ve nihayetinde depresyona girmeleri olabildiğince engellenmeye çalışılmaktadır.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.