Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AKTÜRK ANLATTI, KIZILKAYA NOKTAYI KOYDU!

  • İstanbul Gündemi
  • 06.07.2020 - 21:13

Ümraniye’nin Elmalıkent, Kazım Karabekir, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Hekimbaşı gibi mahallelerinin geleceğini şekillendirecek imar planlaması noktasında vizyon projelerle halkın sorunlarını çözmek için 2019 yerel seçimlerinde Ümraniye‘den CHP Belediye Başkan Adayı olan Cafer Aktürk, seçimi kaybettikten sonra yerel basın mensuplarına verdiği kahvaltılı programda ilk defa bir araya geldi.
Aday olduğu dönemde söylediği projelerinin gündeme gelmeye başladığını ifade eden Aktürk, Elmalıkent Mahallesi‘nde yerel basın mensupları ve bölge halkıyla bir araya geldi. Aktürk, ‘‘Elmalıkent riskli bölge ilan edilmeye çalışılıyor.’’ dedi.

Ümraniye’nin yedi yüz on bini aşkın nüfusu ile Türkiye’deki 51 ilden daha fazla nüfus yoğunluğuna sahip olduğunu kaydeden Aktürk, nüfusun yoğun olması sebebiyle sorunların da o derece fazla olduğunu söyledi.

Özellikle Alemdağ Caddesi’ne göre kuzeyde kalan bölgenin, yapı niteliği bakımından en sorunlu bölge olduğunu belirten Aktürk, ‘‘21 yıldır AKP tarafından yönetilen Ümraniye tam bir sorunlar yumağı durumuna gelmiştir. Ranta dayalı yapılaşma ile adeta bir beton yığını haline gelmiştir. Buna karşın özellikle Hekimbaşı, Dumlıpınar, Topağacı, Elmalıkent, İnkılap ve Kazım Karabekir mahallelerimiz yapılaşma noktasında en sıkıntı çeken bölgeler olmuştur.’’ dedi.

2019 yerel seçim sürecinde CHP Belediye Başkan Adayı olarak bu bölge ile ilgili AKP’nin gizli emellerinin olduğunu açıkladığını anlatan Cafer, ‘‘Geldiğimiz noktada Belediye Başkanı Sayın İsmet Yıldırım, bölge muhtarları ile yapmış olduğu sosyal medya canlı yayınında bu bölge ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüğünü ve bölgenin riskli bölge ilan edileceğini söylemiştir. Bu şekilde AKP’nin asıl hedefi olan, bölge hakkındaki gizli rant projesini de ilk defa açıklanmış oldu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın beyanında belirttiği Riskli Bölge ilanı ile söz konusu planlama süreci Ümraniye Belediyesi uhdesinden çıkarak, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrolmaktadır. Ümraniye Belediyesi bu şekilde adeta kendisini inkâr ederek, görev ve yetkilerini Bakanlığa devretmektedir.’’ diye konuştu.

KIZILKAYA: ‘‘AKTÜRK’ÜN PARTİMİZİN YÖNETİM KADEMELERİNDE HERHANGİ BİR GÖREVİ YOKTUR’’

Kızılkaya‘nın da Cafer Aktürk‘e dair oluşturulan puslu havayı dağıtan açıklaması olaylara son noktayı koydu. Cafer Aktürk’ün basın toplantısından bir süre sonra açıklama yapan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Kızılkaya, Cafer Aktürk‘ün açıklamalarının parti nezdinde dikkate alınmayacağını dile getirdi.  

Başkan Kızılkaya tarafından yapılan açıklama şöyle: ‘‘Sayın Cafer Aktürk‘ün 05.07.2020 bugün gerçekleştirmiş olduğu, Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap mahallelerinde “riskli bölge” konulu basın toplantısı yapıldığı haberleri üzerine kamuoyuna bilgilendirme yapılması gereği duyulmuştur. Sayın Cafer Aktürk’ün yaptığı açıklamalar ve görüşleri Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığımızı ve Belediye Meclis Grubumuzun tüzel kişiliğini bağlamayıp tamamen Cafer Aktürk‘ün kişisel olarak yaptığı, düşünce ve görüşlerinden oluşmaktadır. Sayın Cafer Aktürk’ün partimizin yönetim kademelerinde herhangi bir görevi yoktur.  Bu bağlamda yapmış olduğunuz haberlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişkilendirmemeniz haberlerinizde gerekli düzeltmeleri yapmanızı önemle ve ivedikle rica ediyoruz.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.