Dolar 32,5285
%0.25
Euro 34,8702
%0.43
Altın 2.485,170
%0.93
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ailelere Çocuk İstismarı Uyarısı

  • İstanbul Gündemi
  • 17.04.2015 - 16:15
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla Eyüp Belediyesinin beraber yürüttüğü seminerlerin bu haftaki adresi Hacı Arif Bey İlkokuluydu. Seminerde sosyolog Salih Emre Minarlı ailelere çocuk istismarı konusunda uyarılarda bulundu.
 
Çocuk Yetiştirmede Güncel Konular” adlı bir sunum gerçekleştiren sosyolog Salih Emre Minarlı, çocukların yaşam alanları, eğitim metotları ve davranış sorunları üzerinde durdu. Cinsel istismara karşı çocuklara verilmesi gereken ön bilgilerin geciktirilmemesi gerektiğini vurgulayan Salih Emre Minarlı, onların yeteneklerini keşfedip o yönde ilerlemeleri için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 
İSTİSMARI ÖNLEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Minarlı Çocukları eve hapsedip bahçeye ve oyun parklarına götürmüyoruz. Devamlı aynı mekanda ve dört duvar aralarında kendiyle baş başa kalan çocuklar sosyal ortamlardan uzak durmaları sonucu içine kapanık bir karaktere bürünüyorlar ve sorunlarını bize açık şekilde söyleyemiyorlar. Her türlü istismara özellikle de cinsel istismara daha açık bir konuma geçiyorlar. Cinsel eğitim almamış çocuklar toplum içeresinde hem karşı cins hem de kendi cinsleriyle sağlıklı ilişkiler kuramıyor. Cinsel eğitim onların anlayabileceği şekilde verilmelidir. Bilgi olarak merak ettikleri ve sordukları sorulardan fazlası yüklenmemelidir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.