Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ADEF’DEN AMASYA TAMİMİ ÖZEL 100.YIL ANMA PROGRAMI

  • İstanbul Gündemi
  • 11.09.2019 - 16:04

22 Haziran 1919 günü Amasya‘da Saraydüzü Kışlası‘nda Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının yayımladığı Amasya Tamimi, tam 100. yıl sonra 22 Amasya Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan özel bir programla kutlandı.

ADEF Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Duman‘ın yaptığı sunumdan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Amasya Tamimi’nin önemi İzzettin Çalışlar ve Dr. Orhan Çekiç tarafından slaytlar eşliğinde davetlilere anlatıldı.

DİKEN: ‘‘AMASYA TAMİMİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURTULUŞ VE KURULUŞ REÇETESİDİR’’

Daha sonra konuşan ADEF Genel Başkanı Saim Diken, ‘‘Amasya Tamimi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş reçetesidir. ‘Vatanın kurtuluşu ancak milletin azim ve kararlılığı ile olacaktır’ diye yayımlanan Amasya Tamimi ile tüm Türkiye’ye verilen mesajlarla önemini ortaya koymuştur. Biz Amasyalılar olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün Amasya’mızda böylesine önemli kararların alınmasıyla herkesten daha çok mutluyuz. Dedelerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü öyle anlamışlar öyle bağırlarına basmışlar ki biz torunları hâlâ onu anlamamakta güçlük çekiyoruz.‘‘ diye konuştu.

Daha sonra CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, CHP Amasya 24.Dönem Milletvekili Ramis Topal, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, ADEF Kurucu Başkanı İsmet Abacı, söz alarak Amasya Tamimi’nin önemine dikkat çekti.

Zeybek oyunu ve şiir dinletilerinin ardından toplu resim çekildikten sonra program sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.