Bu haber 07 Aralık 2010, Salı 17:55:49 tarihnde eklendi. 42 kez okundu.
Kopyacılara kötü haber!
Elinizdeki Windows’a iyi davranın,yenisini bulamayabilirsiniz
Hemen her teknoloji firmasının tercih etmeye baÅŸladığı bulut tabanlı yazılım teknolojisini Microsoft'un da Windows 8'de kullanacağına artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Rumorpedia'daki habere Microsoft yeni geliÅŸtireceÄŸi bulut tabanlı hizmetlerine korsan kullanımı engellemeye yönelik güvenlik özellikleri ekleyecek.Rumorpedia'ya göre "Windows 8 bazı kernel dosyalarını Microsoft bulut sunucularından direkt olarak güncelleyecek, bu sayede sadece korsanlık engellemiÅŸ olmayacak aynı zamanda yeniden baÅŸlatmaya gerek kalmaksızın anında güncelleme de yapılabilecek".
Bilgisayar kullanımı ve internet kullanımının neredeyse paralel yürüdüÄŸü düÅŸünülürse firmanın böyle bir yönteme baÅŸvurması gayet mantıklı. EÄŸer Microsoft bu özelliÄŸi yeni iÅŸletim sisteminde kullanırsa ve kernel dosyalarını sıkça güncellerse, bu korsan kullanımakarşı ciddi bir koruma oluÅŸturacaktır.
Elbette Windows 8'i çevrim dışı kullabilmek için bir korsan sürümde oluÅŸurulabilir ancak güncellemelerin önemini göz önünde aldığımızda bunun ne derece pratik ve iÅŸe yarar olacağı tartışılır.