Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

23 ÜLKEDEN 50 KISA FİLM 2. DOSTLUK KISA FİLM FESTİVALİ’NDE

  • İstanbul Gündemi
  • 12.12.2019 - 16:05

Türkiye’den üç, İran’dan dört, Hollanda, ABD, İtalya, Çin, Tayvan, Irak, Fransa, Kosova ve Rusya’dan birer filmin yer aldığı yarışma seçkisinde ödüller, 15 Aralık Pazar günü Grand Pera’da düzenlenen gecede takdim edilecek.

II. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, 13 Aralık Cuma günü başlıyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivalde, 50 kısa film ve 4 uzun metraj sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin Direktörlüğünü Faysal Soysal, Genel Koordinatörlüğünü Lütfi Şen yürütüyor. Festivalde filmler, Fitaş Sineması, Salt Galata ve Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gösterilecek.Film gösterimlerinin yanı sıra, 14 Aralık’ta Salt Galata’da “Uzun Metraja Geçiş Deneyimleri” adlı bir söyleşi gerçekleşecek. Faysal Soysal’ın moderatörlüğünü yapacağı söyleşide, Jüri Başkanı Reis Çelik, Nima Javidi ve Ado Hasanović konuşmacı olarak yer alacak.

MEVLÜT KOÇAK VE GÜLSEN TUNCER’E “DOSTLUK ONUR ÖDÜLÜ”

Festivalde 15 Aralık Pazar akşamı Grand Pera’da gerçekleşecek gecede yarışma seçkisi ödüllerinin yanı sıra iki usta isme; Mevlüt Koçak ve Gülsen Tuncer’e onur ödülü takdim edilecek.

AŞIK VEYSEL’İN ANISINA STEPHAN TALNEAU’NUN “SAZ” FİLMİ

Festivalin “Özel Gösterim Seçkisi” bölümünde; uzun metrajlı iki sinema filmi, iki belgesel film ve festivale ilham kaynağı olan Aşık Veysel’in anısına Stephan Talneau’nun “Saz” filmi gösterilecek. Sinemaseverler, saz ve müziğin dostluğuyla yola çıkmış olan Petra’nın Balkanlar, Anadolu, Kafkaslar ve İran yolculuğundaki temiz, duru ve insani olanı arayışına tanık olacaklar.

YÖNETMEN REİS ÇELİK VE TUNCEL KURTİZ’DEN İKİ FİLM

Festivalin yarışma bölümünün Jüri Başkanı Usta Yönetmen Reis Çelik’in ve Türk Sinemasının duayen oyuncularından Tuncel Kurtiz’in dostluklarıyla ortaya çıkan, birbiri ile bağlantılı “İnat Hikayeleri” filmi ve onun kamera arkası belgeseli olan “İnadına Film Çekmek”, “Özel Gösterim Seçkisi”nde gösterilecek. Jüri üyelerinden İran’ın yeni yeteneklerinden Nima Javidi’nin ilk uzun metraj filmi “Melbourne” de bu seçkide yer alan bir diğer film.

11 FARKLI ÜLKEDEN GELEN 16 KISA FİLM ÖDÜLLER İÇİN YARIŞACAK

62 ülkeden 750 filmin başvurduğu festivalde, Usta Yönetmen Reis Çelik başkanlığında, oyuncu Feyyaz Duman, yönetmen Vuslat Saraçoğlu, İranlı yönetmen Nima Javadi, ve Bosnalı yönetmen Ado Hasanovic’ten oluşan jüri, 16 filmi yarışma için seçti. 11 farklı ülkeden gelen 16 kısa film ödüller için yarışacak. Türkiye’den üç, İran’dan dört, Hollanda, ABD, İtalya, Çin, Tayvan, Irak, Fransa, Kosova ve Rusya’dan birer filmin yer aldığı yarışma seçkisinde ödüller, 15 Aralık Pazar akşamı Grand Pera’da düzenlenen gecede takdim edilecek.

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü, 20.000TL

İkincilik Ödülü, 10.000TL

Üçüncülük Ödülü, 5.000TL

Kızılay Dostluk Ödülü, 10.000TL (Kızılay tarafından verilecek)

Teknik Destek Ödülü, 15.000TL (Fono Film tarafından verilecek)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.