Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

  • İstanbul Gündemi
  • 01.05.2015 - 18:59

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü işçilerle kahvaltı yaparak kutladı. Temizlik İşleri,Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli, meclis üyeleri ve birim müdürleriyle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Genç; ‘'Emekten yanayım diyen herkesin bayramı kutlu olsun'' dedi.

Sabah saatlerinde Ferahevler Şantiye'de bir araya gelen emekçiler Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladılar. Kahvaltıya katılan Başkan Genç, tüm işçilerin elini tek tek sıkarak, bayramlarını kutladı.

‘'Gönüllerdeki dayanışmanın zirveye çıktığı bir gün bugün''

Hak ve özgürlükler için verilen mücadelenin, alın terinin, emeğin dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda konuşan Başkan Genç, ‘'Gönüllerdeki dayanışmanın zirveye çıktığı bir gün bugün. Emekten yanayım diyen herkesin bayramı kutlu olsun. Emeğe sahip çıkılması kadar önemli hiç bir şey yok. Kritik günler yaşıyoruz bunun sağlıklı bir şekilde atlatılması gerekiyor. Bu memleketin insanına yakışanda odur, bu hepimizin sorumluluğudur. Biz modern dünyanın eşiğiyiz, geçiş noktasındayız. Hepimizin çok büyük sorumlulukları var. Yollarımız açık olsun''dedi.

‘'Provokasyona gelmeyelim, sorumluluğumuzu bilelim''

1 Mayıs kutlamaları için hiçbir provokasyona gelinmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Genç; Her 1 Mayıs'ta toplum gerilmesi yaşanıyor Dikkatli olalım, provokasyona gelmeyelim. Sorumluluğumuzu bileceğiz, Taksim artık bir sembol olmuştur, orada yatan emek şehitleri vardır. Bizler nasıl mezarlığa gidip dua ediyorsak, emekçilerde emeğin şehitlerine gidip dua etmek ister'' diye konuştu.

‘'Mücadele eden herkesin 1 Mayıs'ı kutlu olsun''

İşçilerle kahvaltıda bir araya gelen DİSK Genel İl 1 Nolu Şube Sekreteri Taner Yayla ‘'Birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, emeğin, emekçinin ve emekçiye değer verenin bayramı olan 1 Mayıs hepimize kutlu olsun. Kardeşçe yaşayan, hakların, barışın egemen olduğu bir dünya ve bunun için uğraşan, mücadele eden herkesin bayramı kutlu olsun''şeklinde konuştu.

Başkan Genç'e teşekkür

Biz emeğimizle iş yapan insanlarız diyen Sendika Baş Temsilcisi Ahmet Aydın ise şöyle konuştu; ‘'Herkesin farklı görüşü vardır ortak yerimiz emektir. Herkesin herkese karşı saygısı olması lazım, biz emeğimizle iş yapan insanlarız. Emek çok zor sahip olunan bir güçtür. Bizi her 1 Mayıs'ta yalnız bırakmayan ve destek olan Şükrü Başkanımıza teşekkür ediyorum''.

Kahvaltıya, Başkan Yardımcılarından Gökan Zeybek, Mustafa Tok ve İsmail Erdem, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.